Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

12. 04. 2021. 12:06 4

Prodaju se Mataruška i Bogutovačka banja - početna cena 1,8 miliona evra

Tri hotela, tri vile, tri restorana, dva depadansa, objekti starih i novih kupatila, sva pokretna imovina, uključujući umetničke slike u Hotelu „Termal“, kao i pravo korišćenja zemljišta na spisku je imovine privrednog društva „Mataruška i Bogutovačka banja“, koje se prodaje iz stečaja. Procenjena vrednost je tačno 216.556.433,5 dinara, što je oko 1,8 miliona evra.


Novog vlasnika dve banje – Mataruška i Bogutovačka, trebalo bi da dobiju  12. maja, kada je – tačno u podne, zakazano javno nadmetanje zainteresovanih kupaca u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Privredno društvo koje upravlja ovim banjskim lečilištima prodaje se kao pravno lice, a među imovinom se nalaze tri hotela: „Termal“ i „Žiča“ u Mataruškoj banji i „Mineral“ u Bogutovačkoj banji, piše N1.

„Termal“ se, prema podacima iz upravo objavljenog javnog oglasa, prostire na 6.303 kvadrata, uključujući prizemlje, pet spratova i potkrovlje. U hotelu „Žiča“ banji pripada (uz polovinu podruma), samo treći sprat površine od 400 kvadrata.

Četvorospratni hotel „Mineral“ nalazi se u Bogutovačkoj banji i ima 3.045 kvadrata.

Na spisku imovine su, između ostalog i tri vile u Mataruškoj banji ukupne površine od 1.098 kvadrata.

Preduzeće „Mataruška i Bogutovačka banja“ u stečaju je od 1. septembra 2016. godine.

Prema podacima iz završnih računa za 2020. godinu, ovo preduzeće je poslovalo sa gubitkom od 1,48 miliona dinara. Sličan iznos minusa – 1,40 miliona dinara – ostvaren je i godinu pre, tokom 2019. U godini kada je društvo otišlo u stečaj (2016.) ostvaren je gubitak od 3,56 miliona dinara.

U danas objavljenom javnom oglasu ne navode se detalji o pravu korišćenja izvorišta i termalne vode.

Stoji samo da se među najvažnijom imovinom nalaze i objekti zdravstva „Staro kupatilo“ – površine 595 kvadrata, „Novo kupatilo“ – 332 kvadrata u Mataruškoj banji, i „Staro kupatilo“ u Bogutovačkoj banji  od 189 kvadrata koje je izgrađeno – bez odobrenja za gradnju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati