Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 04. 2021. 12:18 32

Raskol u porodici: Đuka udario na političkog oca Šešelja

Najistaknutiji naprednjački jastreb, Vladimir Đukanović, udario je na svog nekadašnjeg političkog idola, Vojislava Šešelja, reagujući na naslov najnovije knjige radikalskog lidera pod nazivom "Smrdljiva slina sa lažnom diplomom Nebojša Stefanović".

- Čemu ovakav rečnik i zašto se u političkoj borbi koriste ovakvi termini? Nazivati ministra Stefanovića "nosačem torbice", "nameštačem mikrofona", "čovekom koji je išao po burek", "pudlicom", "jajarom", "saradnikom mafije", "lopužom", "falsifikatorom diploma", "slinom"... Zašto ovakva politička borba? Čemu to - upitao je Đukanović u objavi na Fejsbuku.

I ovakvo čuđenje Đukanovića bi bilo na mestu, da upravo njegov nekadašnji politički idol nije uveo ovakav vid komunikacije i obraćanja političkim protivnicima dok je boravio na vlasti, a Đukanović mu se divio.

Pita se Đuka čemu takva politička borba, dok sa druge strane njegove naprednjačke kolege i on sam, istim takvim rečnikom napadaju opoziciju i njene prvake.
Shvata Đuka da je vrag odneo svaku šalu, te da će pad Nebojše Stefanovića srušiti celu SNS, što će ogoliti do kraja veze vlasti i organizovanog kriminala. Iako ga se lično gnuša, Đukanović kao verni Vučićev sluga, koji brine za njegov opstanak na vlasti, mora, jednostavno, da reaguje na ovakve prozivke, jer svaki napad na Stefanovića, koji je trenutno najslabija karika u SNS, znači pucanje celog naprednjačkog lanca.

S druge strane, ovo je i mala Šešeljeva osveta Vučiću, kojeg ne sme direktno da napadne, za krah na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima. Čak je i sam Šešelj govorio da su izborni uslovi bili neregularni.

U svakom slučaju, razdori i svađe u porodici su uvek mučne, iznosi se prljav veš i otkrivaju tajne koje su do juče bile strogo čuvane. Koliko će ovaj sukob unutar naprednjačko-radikalske porodice koštati i Srbiju, ostaje da se vidi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati