Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta/Voice ]

27. 03. 2021. 19:36 15

Ministarka i državna sekretarka se bave uzgojem svinja u SNS zadruzi

Aktuelna ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i državna sekretarka u istom ministarstvu Dragana Potpara bave se uzgojem svinja u zadruzi osnovanoj sa mrežom osoba koje su povezane sa Srpskom naprednom strankom (SNS), piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

- Plodno tlo za ovaj posao postala je uprava poljoprivrednog giganta 'Graničar' iz Gakova koja je 2017. godine volšebno iz vlasništva kontroverznog biznismena Vladimira Vrbaškog prešla u ruke osoba povezanih sa SNS-om i navedene dve funkcionerke vladajuće stranke - navodi VOICE.

Vladimir Vrbaški je nedavno optuživan kao neko ko je navodno prao novac za mafijaški klan Veljka Belivuka.

VOICE navodi da su u somborskom ataru između Gakova i Rastine izgrađena tri objekta za uzgoj svinja, a investitori su državna sekretarka Dragana Potpara, Ivan Bojović, o kojem su mediji pisali da je partner ministarke Obradović, i Stefan Videkanjić, bratanac bivšeg predsednika opštine Kula Perice Videkanjića.

Farme svinja nalaze se "sakrivene od pogleda" slučajnih prolaznika, na oko dva kilometra od glavnog puta koji vodi od Gakova prema Rastini, piše u članku. U blizini je 2018. godine svečano otvoren granični prelaz Rastina-Bačsentđerđeđ.

Ivan Bojović, Stefan Videkanjić, kao i sama državna sekretarka Dragana Potpara su počev od 2019. godine izgradili objekte pojedinačne kvadrature od gotovo hiljadu kvadratnih metara namenjenih za tov svinja.

U zadruzi "Molimentum agro" registrovanoj u julu 2019. godine u Kuli, pored ministarke Obradović i državne sekretarke Potpare, našli su se, između ostalih, i Nikola Pajić, bivši direktor somborske JKP Čistoće, koji je 2018. godine iz Pokreta obnove kraljevine Srbije prešao u SNS.

U Kuli su, uz malo drugačiji sastav zadrugara, 2019. godine osnovane još dve zadruge koje povezuju farme u Rastini sa predstavnicima vladajuće stranke: poljoprivredna zadruga "Kiđoš Kula" i "Agro Kiđoš".

VOICE još navodi da su, osim funkcije u istom Ministarstvu i zadrugarstva u uzgoju svinja, ministarka Obradović i državna sekretarka Potpara delile neko vreme i interesovanje za pružanje usluga u oblasti salona frizeraja i lepote.

U registru APR Marija Obradović je krajem marta 2019. godine registrovala salon lepote "Harmony lux".

Salon sa sedištem u Beogradu i sa šest zaposlenih ugašen je u oktobru 2020. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati