Društvo i ekonomija

Vasko Vasović

22. 03. 2021. 10:59 34

Vasović odgovorio Bujoševiću: Džaba ste krečili

Interesantno je koliko je gospodin Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a, sklon tome da napiše javno pismo baš kad ne treba i da ga formuliše baš onako kako, takođe, ne treba. Da li zato što je bahat, žut, plav, bezbojan, nepenzionisan, vrag će ga znati, ali je pravi stručnjak da šutne sam sebe u dupe i to iz publike. Izvinjavam se zbog ovog primitivizma, ali sklon sam mu, kao i pokojni Tijanić.

U svom javnom odgovoru Danasu, koga ne branim, jer uglavnom radi protiv mene, gospodin Bujošević se osetio prozvanim da objasni šta je to dobro doneo RTS-u i samim pretplatnicima javnog, političkog, medijskog servisa. Napisao pismo i, naravno, ponovo sam sebe upropastio. I to već kod prvih nabrajanja, u pokušaju da fascinira gospodina Veljanovskog i gospodina Vlajića. Meni ga opet žao. Gospodin Bujošević reče da je potpuno konsolidovao finansije RTS-a. I to je tačno. Platio je gubitke iz svog džepa, umesto da kupi imanje u Toskani. Državni revizor reče da je tu bilo raznih finansijskih dosetki na koje bi se i republički tužilac kiselo
smejao. Pare iz četiri različita izvora finansiranja pokrivaju sve, bolje od babinog jorgana. Deda mi je, inače, bio špekulant, par ekselans! I ženio se 14 puta.
Pošto se nije ženio kao moj deda, gospodin Bujošević je smanjio broj zaposlenih sa 3550 na 2626. Veoma human gest. Tri stotine njih je dobilo kintu da nestane, a njih 600 je nestalo pre nego što je dobilo kintu. Stres je najbolji lek za grobno mesto. Predložio bih, zato, gospodinu Bujoševiću, da otpusti još 2.600 radnika do kraja godine i da otvori još osam kanala. Preostalih 26 radnika biće mu dovoljno da pravi program. kako ga sada prave i to je mnogo. Gospodin direktor je javno izjavio da je prosečna plata u RTS-u povećana na 631 evra ili više od 74.000 dinara. Moj deda Miladin kaže da je od lošeg novinara gori samo loš novinar - generalni direktor. Moja trinaesta baba po redu reče da onaj ko laže taj i krade. Zato ju je deda i ostavio i oženio se četrnaesti put.

Deda je tako povećao proizvodnju 30 posto, baš kao i Bujošević. samo što gospodin direktor nije napisao kog programa. Informativnog? Serijskog? I nije objasnio kako je to proizvodnja povećana, a proizvođači, odnosno produkcija RTS-a ne radi skoro ništa, evo, već duže od godinu dana. Snimaju se samo studijske emisije, idiotizmi dve Olivere, retardizmi polukecmanovića i poneka imbecilna reportažica. Moralne nakaze koje su ukinule kompletnu esencijalnu proizvodnju javnog servisa, koji koristi naciji, antisrpski i proustaški elementi koji žele zlo ovom narodu i dalje su hiperaktivni. Naučni, obrazovni, dokumentarni i sportski programi prognani su sa RTS-a.
Debilizam koji se nameće ovom herojskom narodu, prešao je sve granice. Gospodin Tijanić, Bujošević i još dve meduze čija prezimena neću reći, čine bermudski, satanistički, četvorougao srpskog novinarstva. Uništili su sve firme u kojima su radili, a po istim firmama u kojima su radili, znaćete i o kome se sve radi.

Ajmo dalje o Bujoševiću, gospodinu. Hvali se sa osam TV kanala i četiri radijska kanala. Zaboravio je kanal Dunav-Tisa-Dunav. Ne ume ni onaj jedan da vodi kako treba. Pomaže mu nesrećni Neša sa pijace. Da li je ono Lj. srednje slovo od ljigavi? Na digitalno emitovanje sa traka prešlo se globalnom digitalizacijom i prestankom proizvodnje magnetnih traka, a ne Bujoševićevom zaslugom.

On, kao generalni direktor JMU RTS, pet godina nije imao pojma da se u RTS-u snima u SD formatu, a ne u HD –u. Dakle, u formatu loše VHS kasete. Lažete li vi to narod da smo HD televizija? I ako jesmo, zašto nismo?! I dan danas vaša omiljena emisija "Oko" snima se u SD formatu. Zašto?
Napravili ste kafić u zgradi Radio Beograda, hvalite se. Šta je moralo da strada da biste vi u njemu pili kapućino sa vašim dupeuvlakačkim Upravnim odborom? Pošto ste i direktor, a ne samo kafedžija, znate li? Urađen novi data centar?! To je novi mozak televizije, rekoste. Ili vam mozak ne radi kako treba ili imate gadnih tehničkih problema u njegovom funkcionisanju.

Hvalite se brojem od 30 HD kamera i četiri filmske kamere. Da li znate razliku između tih savremenih kamera, pošto filmske kamere ne postoje već dugo godina? Neka vam vaš imbecilizirani tehnikolog objasni razliku i osnovne pojmove u vezi SD, HD, 4K, filmske emulzije i 4.4.4 kodeka. Transfer blama zbog vašeg neznanja.

Napisali ste da je napravljen potpuno nov centralni desk. Kao priučeni novinar morali biste da znate da nije moguće napraviti potpuno stari centralni desk. Ako niste bili jasni, pojasnili ste i za rubriku verovali ili ne, da RTS nije imao dopisništvo u Novom Sadu. Malo ste zaboravili na RTV, koji se uključuje u programe RTS.
Moj deda Miladin vas pita da pojasnite koji su to uređaji koji neprekidno napajaju strujom. Kupili ste tri komada, rekoste. Ako ste kupili tri turbine sa Đerdapa, onda je u redu. Električar ste po vokaciji. Vidim da ste stvorili mogućnost uključenja u programe radija preko 3G i 4G mreže. Auuuu, gaće same spadaju!!! Još kad čujemo da ste kupili i 30 mobilnih telefona za direktna uključenja, pa to je tehnološki vrh. Ma, kakav vrh, vrška čuka!! Još samo da nađete 28 novinara koji znaju da ubace karticu u taj Ajfon, pa vi ste na konju ispred skupštine.

Pod vašom komandom RTS je uneo i tematski potpunu novost u serijski program. Naročito ste tu novost uneli u seriju "Nemanjići", koja vas je ovekovečila na svim freskama po džamijama širom Turske.
I na kraju – trešnja na torti. Sigurna soba za odbranu od napada na RTS i upada u njegov digitalni sistem. Ja sam se sada smrznuo, potrešen. Gospodine direktore, da li ste vi idiotizam stekli kao naviku ili vam je to urođena osobina? Vi ste, zaista, gospodar prstenova. Utucali ste nekoliko desetina hiljada evra, narodnih para, u šta? U sobu sigurnu od čega? Od nuklearnog napada sa nosača aviona Vasko Vasović? Od komarca sa Nila? Od snimatelja sa RTS-a? Od napada baba sere toalet papirom?

Gospodine Bujoševiću, džaba ste krečili. Uz ovu savremenu tehnologiju mogu da vam prekinem program u svakom trenutku, a da ne prođem pored zgrade RTS-a. To bi vaš tehnički direktor morao da zna da je stručan. Na vašu žalost, deda Miladin je stručniji. I obećao sam dedi da vam neću prekidati program. Kao i Draganu Karadžiću, pre nego što je napustio vaš Upravni odbor. Sami ćete ga prekinuti.

I još nešto. Te debatne emisije koje vi emitujete gube gledanost, ne zbog gostiju u njima, već zbog gostiju u njima. Mislim da ćete ovu idiotsku rečenicu veoma dobro razumeti. Uostalom, za gluposti i jeste stručni...

Vasko Vasović

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 34

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati