Društvo i ekonomija

M. T. [ Izvor: Beta ]

16. 03. 2021. 11:51 28

Advokat Tintor: Cvijan je preminuo 5. januara 2018.

- Vladimir Cvijan je izbrisan iz Advokatske komore Beograda, nakon što smo saznali da je preminuo 5. januara 2018, na osnovu originalnog izvoda iz matične knjige umrlih - izjavio je za Direktno.rs predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor.

Tintor je agenciji Beta kazao da su za smrt Cvijana saznali nakon dopisa Poreske uprave.

- Poreska uprava je tražila da se AKB izjasni da li je Cvijan aktivan advokat. Nakon provere u matičnoj službi, saznali smo da je kolega Cvijan preminuo 5. januara 2018. godine - kazao je predsednik AKB.

Tintor je dodao da je Advokatska komora Beograda donela rešenje o brisanju iz registra i prestanku prava na bavljenje advokaturom Vladimira Cvijana sa danom smrti 5. januara 2018. godine.

- U našem dosijeu se nalazi izvod iz matične knjige umrlih u originalu, na osnovu kojeg smo doneli pomenuto rešenje - kazao je on.

Na pitanje Bete zašto AKB nije izdala saopštenje povodom smrti svog člana Vladimira Cvijana i zašto nije objavljena čitulja u novinama, Tintor je kazao da se za Cvijanovu smrt kasno saznalo tako da nije bilo "primereno" objavljivati čitulju.

- Praksa AKB nije da se objavljuje saopštenje povodom smrti nekog našeg člana - rekao je Tintor.

Dodao je da je Cvijan do smrti bio prijavljen u advokatskoj kancelariji koja se nalazila u Resavskoj ulici 21.

Vladimir Cvijan je rođen 1976. godine, a diplomirao je na Pravnom fakultetu 1999. godine. Cvijan je od 2004. godine bio konsultant za poslove stručne analize iz oblasti prava za potrebe kabineta predsednika Borisa Tadića i sekretar Pravnog saveta predsednika Srbije.

U februaru 2008, Cvijan je imenovan za Tadićevog savetnika, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara predsednika Srbije.

Predsedništvo je napustio 2010. godine zbog, kako je tvrdio, neslaganja sa reizborom sudija, a iste godine pristupio je Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. godine izabran je za narodnog poslanika.

Cvijan je napustio SNS naredne godine, a u otvorenom pismu, čije delove je preneo magazin Tabloid, istakao je da se u tu partiju učlanio jer je verovao u ideju da nikada više neće jedan čovek vladati Srbijom.

Tabloid je objavio da je obdukcija tela bivšeg bliskog saradnika Borisa Tadića i Aleksandra Vučića obavljena 2018. godine. Javni tužilac Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu Nataša Krivokapić potvrdila je Tabloidu da je VJT u predmetu KTP 364/18 donelo naredbu kojom se određuje isplata troškova Institutu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu na ime izvršene sudsko medicinske obdukcije tela pokojnog Vladimira Cvijana.

 

Čeka se odgovor Tužilaštva

Redakcija Direktno.rs uputila je pitanja Višem javnom tužilaštvu i čekamo odgovor koji bi trebalo da razjasni sve nedoumice u vezi sa okolnostima Cvijanove smrti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati