Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

09. 03. 2021. 12:37 0

Internet radnici: Otpis retroaktivng poreza, pa izrada zakona

Udruženja radnika na internetu prihvatilo je poziv za učešće u radnoj grupi koja priprema zakon o oporezivanju radnika na internetu pod uslovom da Ministarstvo finansija odustane od oporezivanja za prethodnih pet godina, rekao je danas predsednik Udruženja Miran Pogačar.

"Nezamislivo je da prihvatimo poziv koji smo dobili od Ministarstva za rad za izradu zakona o oporezivanju radnika na internetu, a da prethodno nismo završili pregovore sa Vladom Srbije o povlačenju predloga da nas Ministarstvo finansija oporezuje retroaktivno", rekao je Pogačar agenciji Beta.


Dodao je da je Udruženje u novembru prošle godine predalo svoje zahteve Vladi Srbije i Ministarstvu finansija, od kojih je najavažniji da se poreska kontrola prihoda radnika na internetu ne radi za prethodni period, odnosno sve dok se ne uredi zakonski status te kategorije radnika i ne usvoji odgovarajući poreski model.

"Pregovori sa Vladom Srbije otpočeli su 15. januara ove godine i trajali su tri nedelje, a okončani su predlogom Vlade koji smo odbili jer je apsolutno neprihvatljiv i tera nas u dužničko ropstvo narednih deset godina, a moguće i mnogo duže", rekao je Pogačar.
Istakao je da je udruženje "jasno i glasno reklo i mnogo puta ponovilo da taj navodni dug nije nastao njihovom krivicom, već greškama Poreske uprave".

Predlog Vlade Srbije je da radnici na internetu za poreske obaveze koje su im obračunali poreski službenici u kontroli krajem prošle godine, za prethodnih pet godina bude plaćen u ratama u roku od deset godina, a da se otpišu kamate.

Pogačar je rekao da će u slučaju da ne bude povučen taj predlog Vlade Srbije o retroaktivnom oporezivanju Udruženje nastaviti proteste jer je u toku dogovor sa sindikatima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati