Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 03. 2021. 17:16 17

Šofer koji je pobegao sa sastanka stigao pravo u Poštu

Nekadašnji šofer Jorgovanke Tabaković, veliki "poštovalac" žena i ratnih veterana, ministar koji beži sa sastanaka, i naravno diplomac sa Megatrenda - ovo je ukratko novi direktor Pošte Zoran Đorđević.

Đorđević je karijeru započeo kao stranački vozač i dalje aktuelne guvernerke Jorgovanke Tabaković, da bi se zatim vinuo u visoke političke krugove i postao ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja. 

Jedan je od članova Srpske napredne stranke oko čije se diplome u javnosti digla prašina, jer u pitanje dovođeno njegovo osnovno akademsko obrazovanje. Iako je master studije završio na Univerzitetu "Megatrend", Đorđević nigde u zvaničnoj biografiji nije naveo gde je završio osnovne akademske studije.

Tokom ministarstkog mandata, on je u najmanju ruku "briljirao". Izmislio je termin "finansista", kada su ga pitali za struku i kvalifikacije, da bi potom pomešao ekstremitete, odnosno ruke i noge sa genitalijama.

- Zakon borački koji ide, oni nisu primaoci socijalne pomoći i ne pripadaju toj kategoriji, ali na neki način su ljudi koji su se borili za ovu zemlju, koji su zbog posledica rata ostali bez određenih genitalija i ne mogu da rade, nesposobni su za rad - kazao je jednom prilikom Đorđević.

Novi direktor Pošte ostače upamćen i po skandaloznoj čestitki za 8. mart.

- Žene imaju stalno potrebu da budu voljene i kad one same ne vole. I zato često se predaju ljudima koji su im fizički nemili. Sve žene vole bogataše, jer je žena često siromah. Pametnog se boje. One uvek podlegnu jačem, a ne lepšem i umnijem. Padajući pred jakim, a ne pred dobrim i lepim žena ne razume duh i volju i ne lepotu, nego nameru - istakao je.

Đorđević je takođe svoje nekadašnje kolege iz skupštinske klupe animirao i zasmejavao jezičkim omaškama.

- Sve ono... Pa vratićemo se na DS, katastrofalno s*anje...sss stanje koje je tamo zatečeno... - rekao je Đorđević tada.

Kao nekadašnji ministar za boračka pitanja Đorđević je jednom prilikom sazvao iznenadni sastanak sa predstavnicima boračkih udruženja, ali se na njemu zadržao čitavih osam minuta. Iz udruženja su se predsedniku Srbije često žalili na ponašanje ministra, "koji ne radi ništa" kako bi se izradio Zakon o pravima boraca.

Iz ministarske fotelje stigao je i da poruči da "život napolju nije mnogo bolji nego u Srbiji".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati