Društvo i ekonomija

R. Ć.

03. 03. 2021. 16:00 55

Vučićev doktor nauka: Šef se u Briselu uvijao u tepih (VIDEO)

Videli smo još 2012. godine kad je vršen pritisak na predsednika, kad se potpisivao Briselski sporazum. Svi su bili pritisci vezani za to da predsednik potpiše da Kosovo i Metohija bude član Ujedinjenih nacija. Predsednik je to, iako su svi saradnici njegovi govorili da to potpiše, da će mu uništiti karijeru, on je to odbio. Demonstrativno se bukvalno uvijao u tepih, tamo u Briselu i na taj način je sačuvao da Kosovo ne bude članica UN - rekao je naprednjački doktor nauka Zlatko Lutovac gostujući u Jutarnjem programu na TV Pinku, ali to je samo delić budalaština koje je ovaj "intelektualac" izrekao.

Srpska napredna stranka predstavila je svoju novu mladu nadu, dr Zlatka Lutovca. Naprednjački doktor ekonomskih nauka, gostujući na Pinku, uspeo je da nadmaši sve svoje kolege, jer građani do sada nisu imali prilike da čuju ovoliku količinu budalaština i "gubljenja konaca", čak ni od naprednjačkih pulena poput Luke Kevare i sličnih. Lutovac je uspeo u samo jednoj emisiji da ima toliko pehova, da njegov nastup može poslužiti kao primer na katedri za novinarstvo Fakulteta političkih nauka kako izgleda fijasko od javnog nastupa.

Zbog prevelike količine mudrosti koju je mlađani doktor izrekao u Jutarnjem programu, a od koje slušaoce mogu upasti u stanje šoka, građanin na Tviteru "izvukao" je samo najbitnije, kako se drugi ne bi mučili, slušajući retoričke sposobnosti gospodina doktora.

- Vakcina je cilviz...cilviz...acija je spasila, vakcina je spasila civilizaciju - kaže Lutovac na početku legendarnog klipa za koji ne sumnjamo da će postati hit na društvenim mrežama.

Osim ekonomije, dr Lutovac je i vrsni poznavalac istorijskih prilika Srbije na međunarodnom planu.

- Pružena je iskonska ruka prijateljstva saradnje Srbije, jer Srbija je bila uvek velikodušna i u istoriji, kad pogledate, i u bilo kom segmentu drugom - ističe on.

Lutovac se zatim vraća na temu koju je doktorirao - ekonomiju.

- Ali moramo da priznamo da naša zemlja, da naša otadžbina, dominira u svetu i vakcina i ekonomski, nije više Srbija da se iscedi i baci, promenila se vremena na bolje i u tom smislu ja sam veliki optimista. Zamislite kad je jedna mala Srbija lider u Evropi, lider po rastu ekonomije, to je nešto što je neverovatno, što se ranije nije dešavalo - smatra on.

Posle istorije i ekonomije, doktor je predstavio i svoj predlog rešenja dijaloga Beograda i Prištine.

- Nikakav pritisak, nikakvi papiri ne dolaze apriori u obzir, samo može kompromisno rešenje, a znamo svi šta je definicija kompromisa: da će jedna i druga strana da dobije sve. Ali moramo da imamo i racionalan pristup svemu tome, da pravimo sa albanskim narodom, sa celokupnim albanskim narodom kompromisno rešenje - zaključio je dr Lutovac.

Naša zemlja, naša otadžbina, nesumnjivo je dobila novu veliku ličnost na političkoj sceni, kome mogu pozavideti dri Nebojša Stefanović, prof. dr Markoa Atlagić, pa čak i dr Aleksandar Martinović ima što šta da nauči od nove nade Srpske napredne stranke. O Bakarecu da ne pričamo...

Živela Srbija!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 55

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati