Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 03. 2021. 05:56 14

KARMA Na Savetu bezbednosti Stefanović će raspravljati O SEBI

Približava se četvrtak, dan kada bi prema najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost trebalo da budu obelodanjeni dokazi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, a poslednja saslušanja u SBPOK-u ljudi navodno povezanih sa Nebojšom Stefanovićem, ukazuju da je sasvim moguće da će se na njoj raspravljati i aktuelnom ministru vojske i njegovim kontaktima van državne službe.

Posle poslednje sednice Saveta 8. februara, četiri dana nakon hapšenja Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih osumnjičenih i za tri ubistva, ispred Saveta medijima se obratio upravo Stefanović, koga je sada već daleke 2017. Vučić imenovao za sekretara saveta, a time i šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Bivši ministar policije, sada vojske, naveo je tada da će "biti sankcionisani svi iz redova države koji su sarađivali sa kriminalcima", ali i najavio još akcija "protiv drugih kriminalnih grupa".

Od tada niko "iz redova države koje sarađivao sa kriminalcima nije sankcionisan", ali u protekle tri nedelje mnogo toga se promenilo.

Posebno u izveštajima provladinih medija, gde se prvo izokola pominjalo da su bivši ministar policije, ali i njegovi saradnici na indirektan način povezani sa Belivukovom ekipom. To indirektno je prešlo u direktno povezivanje Stefanovića, kao i njegovog kuma Aleksandra Papića, koji doduše nije državni funkcioner, sa pojedinim nezakonitim rabotama. Poznat je i kao brat Gorana Papića, ne običnog policajca, nego nekadašnjeg zamenika načelnika SBPOK-a!

Posebno je "buknulo" prošlog utorka, kada je u predistrazi pranja para Belivukove i Miljkovićeve ekipe, saslušan ugostitelj Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac. Sudeći po izjavi Kajmakovića, koju se preneli režimski mediji, on je na predlog Slaviše Kokeze, predsednika FSS-a, sa njim i Stefanovićem, koji je bio ministra policije, otvorio restoran "Temperament".

Kajmaković je, navodno, naveo i da mu Stefanović kao kontakt osobu predstavio svog kuma. Dobit je, prema Kajmakovićevoj priči koju su preneli provladini mediji, trebalo da dele tako da Stefanovići i Papiću ide 50 odsto, a njemu i Kokezi po 25 odsto zarade. 

Stefanović je sve to demantrovao, ali ga niko od članova Saveta za sada nije podržao, a narednih dana saznaćemo da li će od njega početi da se ograđuju. Na njegove negiranje nemi su ostali predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, kolege iz Vlade Aleksandar Vulin i Maja Popović, direktor BIA Bratislav Gašić. Preostala dvojica članova Saveta, načelnik Generalštaba Milan Mojsilović i direktor policije Vladimir Rebić, samoinicijativno se ne oglašavaju.

U međuvremenu SBPOK je počeo da na informativne razgovore poziva ljude sa kojima je, prema Kajmakovićevom iskazu, imao poslovnih kontakata.

Saslušani su predsednik Fudbalskog saveza Slaviša Kokeza i Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a, ali nisu ispitivani o Stefanoviću i njegovim eventualnim kontaktima sa ljudima "s one strane zakona", istim onima koje su pripadnici ministrastva na čijem čelu je bio godinama trebalo da hapse.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati