Žeželj reagovao na tekst "Tepić: SNS dala Žeželju i Kuriru 7 milijardi!" | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 02. 2021. 22:17 3

Žeželj reagovao na tekst "Tepić: SNS dala Žeželju i Kuriru 7 milijardi!"

Vlasnik Wireless Medie i Adria Media Group Igor Žeželj reagovao je na tekst "Tepić: SNS dala Žeželju i Kuriru 7 milijardi", potpredsednice Stranke slobode i pravde.

- U tekstu se „otkrivaju“ detalji javnog tendera koji je raspisalo Ministarstvo finansija i odluka o dodeli ugovora za javnu nabavku, koji je dodeljen grupi ponudača koju čine Telekom Srbija AD, Wireless Media DOO, sa više podizvodača. Iz samog dokumenta koji je gospoda Tepić pokazala novinarima i koje je predstavila kao dokaz o „pljački godine“, kao i iz svih javno dostupnih podataka o predmetnoj javnoj nabavci, jasno proizilazi da je spomenutih 60 miliona evra, odnosno 7 milijardi dinara vrednost javne nabavke, koji iznos će država isplatiti grupi ponudača za isporučeno i implementirano tehnološko rešenje (softver, hardver i licence) i pružene usluge obuke, odražavanja i podrške i to u višegodišnjem periodu, pod uslovom ispunjenja ugovornih obaveza. Dakle, tvrdnja da je država novac data Igoru Žeželju je potpuno neistinita i predstavlja očiglednu klevetu i nepotkrepljenu optužbu - naveo je Igor Žeželj.

 On je naveo da ne postoji ništa „fantomsko“ u datom slučaju, kako je rekla Tepićeva, jer je „ugovor dodeljen putem javne nabavke, koja je sprovedena u otvorenom postupku“, dodajući da su sve informacije, uključujući i podatke o predmetu javne nabavke, opis javne nabavke, postupak i kriterijume za dodelu ugovora i model samog ugovora, dostupni na portalu javnih nabavki od samog početka.

 - U istom malicioznom maniru gospođa Tepić tendenciozno postavlja pitanje sigurnosti ličnih podataka građana Srbije, insinuirajući da su ti podaci ugroženi iz razloga što je Igor Žeželj vlasnik i privrednog društva Wireless Media, tehnološke  kompanije koja je učesnik tendera, i krajnji vlasnik medija „Kurir“, a koje neosnovane insinuacije ponavlja vaš medij  naveo je Žeželj u dopisu Direktno.

 

Kako dalje kaže, „ovakva nagađanja i optužbe su u direktnoj suprotnosti sa javno objavljenim dokumentima“ iz predmetne javne nabavke koja uređuju pravila i proces realizacije predmeta javne nabavke, uključujućï zaštitu podataka.

- Saglasno pravilima predmetne javne nabavke, lični podaci građana biće u potpunosti zaštićeni u skladu sa važećim propisima Republike Srbije, industrijskim standardima i evropskim principima zaštite podataka o ličnosti. Ceo postupak realizacije projekta i sam sistem je uređen tako da se obezbedi sigurnost i spreči svaka zloupoteba podataka, što između ostalog, podrazumeva da pristup ličnim podacima bude omogućen samo i isključivo ovlašćenim licima unutar sistema Ministarstva finansija kao naručioca. Samim tim, pristup ličnim podacima nema čak ni Wireless Media kao članica konzorcijuma i izvođač u okviru navedene javne nabavke, niti njeni zaposleni, a svakako ne Igor Žeželj - naveo je Žeželj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Nije šija nego vrat

Zoran Živković [16.04.2021.]


Video dana

Dobitnik Oskara za ovu godinu

Anketa

U koju vakcinu najviše verujete?

Rezultati