Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 02. 2021. 12:13 2

NE DAMO POLIKLINIKU Protest studenata i medicinara (VIDEO)

Skup podrške Studentskoj poliklinici i apel protiv njenog ukidanja počeo je danas, u 11:55 časova, ispred sedišta ove ustanove u Beogradu, Krunska 57.

Ispred Poliklinike u Krunskoj okupili su se, kako je bilo najavljeno studenti, ali su im se pridružili i medicinski radnici ove ustanove.

Master planom optimizacije zdravstvenih ustanova u Srbiji, predviđeno je gašenje Studentske poliklinike. Zaposlene u ovoj ustanovi niko nije konsultovao po ovom pitanju. Kako će se lečiti studenti u Beogradu, za čije zbrinjavanje će po ovom planu biti nadležan DZ Vračar - niko ne zna - navodi se u pozivu na protest.

- Godišnje 180 zaposlenih obavi 230.000 pregleda, 600.000 preventivnih i dijagnostičkih usluga, stacionar raspolaže sa 20 kreveta, sistematski pregledi studenata su redovni, kao i higijensko-epidemiološki nadzor objekata za kolektivni smeštaj, terenski rad, briga o stranim studentima, praćenje i proučavanje zdravstvenog stanja i unapređivanje zdravlja studenata - kaže predsednik Društva za održivu budućnost "Koraci" Marko Oljača.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati