Društvo i ekonomija

M. R.

20. 02. 2021. 10:16 10

"Najvišu crninu obukle su protuve sa televizija gde nije mogao da kroči"

Juče je kao bomba odjeknula vest da je preminuo veliki Đorđe Balašević, muzičar, pesnik, čovek koji je uspeo da pomiri sve nacije, buntovnik koji je bio protiv svih loših režima i svih loših sistema, a koji je kroz stihove znao da iskaže sve ono što mnogima nije išlo od ruke. Makar ne kroz reči!

Za mnoge vlasti Đole je bio izdajnik i srbomrzac, a za mnoge medije, kako novine, tako i televizije "persona non grata". Međutim, preovladavaju ipak oni koji su razumeli umetnost koju je stvarao i koja mu je priuštila ono za čim mnogi žude - slobodu! 

Sada, kada je umro, oni koji su ga nazivali "izdajnikom" i "srbomrzcem" nekako ga najviše žale. Baš ove činjenice nisu promakle ni korisnicima društvenih mreža. 

Tako je profesor prava Bojan Pajtić, inače Balaševićev sugrađanin, na svom Tviteru imao snažnu poruku.

- U narednih nekoliko dana ne uključujte televizor, da vam se ne bi prevrnuo želudac zbog onih “ožalošćenih” televiziija za koje je Balašević za života bio nepodoban i nevidljiv - napisao je Pajtić.

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević deli Pajtićevo mišljenje.

- Za Balaševićem najviše žale oni koji su ga zabranjivali, onemogućavali mu koncerte, najviše crnine obukle su one protuve sa televizija gde nije mogao da kroči, najviše suza oni koji su mu ubijali pesme. Vi koji ste ga zaista voleli, proglasite vlastiti dan žalosti. Uinat fukari - napisao je Kovačević.  

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati