Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

18. 02. 2021. 20:08 3

SREĆAN NAM PUT Poskupljuju i putarine

Vlada Srbije na današnjoj sednici dala je saglasnost na povećanje cene putarina, u proseku za 1,8 odsto.

U saopštenju Vlade navodi se da je to redovan postupak usklađivanja sa stopom inflacije.

- Usklađivanje cena putarina je u proseku 1,8 procenata i u skladu je sa rastom cena na malo - inflacijom, pa se tako za vozila IA kategorije cena putarine za deonicu Beograd-Dimitrovgrad i Beograd-Čačak usklađuje za 10 dinara, dok za deonicu Beograd-Šid i Beograd-Subotica ostaje nepromenjena, a slično je i za ostale kategorije vozila - navodi se u saopštenju Vlade.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o trgovini žitaricama, kako bi se putem Međjunarodnog žitarskog saveta (IGC) kao međuvladine organizacije pospešila međunarodna saradnja u trgovini žitaricama i pružio doprinos stabilnosti tržišta, kao i unapređenju svetske bezbednosti u oblasti hrane.

Članovi vlade usvojili su i uredbu o proglašenju spomenika prirode "Kalemegdanski rt", čime će ta posebna prirodna retkost biti zaštićena na, kako su rekli, "značajno većoj površini".

Na sednici je usvojen Program korišćenja dotacija namenjenih za projekte podrške porodici, jačanju položaja žene u društvu, merama populacione politike i unapređenju demografske slike u 2021. godini.

- Program je usmeren na motivaciju mladih za ostanak u zemlji, poboljšanjem i unapređenjem kvaliteta života ove populacije, kao i na jačanje položaja žena u društvu, što podrazumeva sprovođenje svih aktivnosti u cilju prevencije nasilja nad ženama - kaže se u saopštenju Vlade Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati