Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 02. 2021. 09:12 15

Pismo časnim policajcima: Budite na strani naroda!

Poštovani pripadnici policije i svih bezbednosnih službi, Vama je zbog prirode posla koji obavljate sasvim jasno da je došao kraj uzurpacije vlasti od strane režima Aleksandra Vučića i njegovih pristalica organizovanih u Srpsku naprednu stranku. To znači da je došao i kraj poniženjima koja ste trpeli devet godina, piše u otvorenom pismu Srđana Milivojevića, člana Glavnog odbora Demokratske stranke.

Pismo Milivojevića "časnim pripadnicima MUP-a i bezbednosnih službi" objavljujemo u celosti:

Još jednom vam čestitam što ste uprkos strašnim pritiscima kojima ste i danas izloženi, sačuvali i lično dostojanstvo i čast i ugled svoje profesije.

Nažalost, jedan broj pripadnika vaše službe je pokleknuo, stavljajući se u službu korumpirane vlasti koja je napravila čvrstu spregu sa organizovanim kriminalom, dozvolivši njegovo narastanje do tako zastrašujućeg nivoa da je ugrožena ne samo bezbednost svih građana Srbije, već i opstanak naše države.

Hvala vam što ste i pored toga ostali posvećni svom pozivu i svojoj zakletvi.

Čestitam vam što ste prihvatajući ogromne rizike, hrabro i posvećeno nastavili da se borite protiv kriminala koji je imao pokroviteljstvo i zaštitu u vrhu vladajućeg režima, čemu svedočimo ovih dana. Rezultat te vaše hrabrosti i posvećenosti svom pozivu ogleda se u činjenici da  je napredni mafijaški režim ozbiljno uzdrman zahvaljujući uspešno sprovedenim policijsko bezbednosnim akcijama kao što je nedavno hapšenje organizovane kriminalne grupe, kao i hapšenjem nekih od osumnjičenih za uzgoj narkotika na najvećoj plantaži marihuane u ovom delu sveta. 

Nažalost, i vi znate koliko je još posla pred nama, koliko je još teških krivičnih dela koja su počinjena uz podršku režima, koliko je zaustavljenih istraga koje ste otpočeli sa velikim elanom, koliko predmeta je arhivirano po fiokama nekih vaših rukovodilaca koji su postali saučesnici u vršenju najtežih krivičnih dela.

Sada je sasvim očigledno da je tome došao kraj. Zajedno ćemo izgraditi društvo u kome se nikada više neće  desiti da vam bahati kriminalac kaže znaš li ti ko sam ja, umesto da sam pruži ruke kako bi mu stavili lisice. Nikada više partijska knjižica ma koje stranke neće biti moćnija od policijske značke i zakona koji branite. Nikada više nećete doživeti da vas ponižavaju i postrojavaju mafijaške konkubine i rijaliti starlete.

Nikada više ministar policije neće moći pre podne da učestvuje u berbi marihuane na Jovanjici, a popodne da glumi kako hapsi narko dilere. Nikada više nećete osećati stid zato što od svoje pošteno zarađene plate deci ne možete priuštiti patike, dok očevi  ministara šetaju Srbijom sa rancima punim stotina hiljada evra. Vašoj, ali i svoj drugoj deci Srbije, bićete uzor vi a ne bahati kriminalci i njihovi osioni politički pokrovitelji i zaštitnici.

Zajedno ćemo izgraditi sistem u kome če policija i bezbednosni aparat biti u službi građana, a ne u službi mafijaške vlasti. Zato apelujem na vas da vaš posao radite sa još većom posvećenošcu, sa čvrstom verom da će svi koji su se ogrešili o zakon konačno odgovarati, da kriminalci više nikada neće sedeti u foteljama vlasti već će imati svoje mesto na optuženičkim klupama. 

Posebno apelujem na vas da u trenutku pada "naprednjačkog" režima budete na strani svog naroda, a ne na strani onih koji vam naređaju da protiv, s pravom pobunjenih, građana primenjujete nasilje. I vi ste svakako svesni činjenice da ne postoji više ni jedna sila koja može sačuvati sadašnji režim.

Nastavite sa još većim elanom da nam dostavljate informacije o teškim krivičnim delima koja se čine i onim policijskim rukovodiocima koji sprečavaju istragu protiv vinovnika tih nedela. Budite svesni da vaš posao nije da progonite političke protivnike vlasti, da prema njima ne primenjujete protivustavne i protivzakonite aktivnosti i da će nalogodavci i izvršioci tih aktivnosti uskoro biti pozvani na odgovornost.

Na kraju, na vas posebno apelujem da u danu sloma ovog režima, zajedno sa građanima Srbije željnih slobode i pravde, sprečite bekstvo iz Srbije vrha ove mafijaške vlasti kako bi svi koji su se ogrešili o zakon bili privedeni poznanju pravde i prava i dobili mogućnost da građanima Srbije objasne poreklo svog neverovatnog materijalnog bogatstva. 

Čvrsto verujući da ćete  biti udarna pesnica pravde i zakona, želim vam dobro zdravlje, porodičnu sreću, hrabro srce i nadalje čiste ruke i mirnu savest u obavljanju vašeg posla", stoji u pismu Milivojevića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati