Društvo i ekonomija

M. T.

08. 02. 2021. 05:43 27

OTKRIVAMO Tajni PRISLUŠNI CENTAR u gradu u kom je smenjen načelnik policije

Nije samo sedište Službe za specijalne istražne metode MUP Srbije, bio centar za nezakonito prisluškivanje, već su i sa četvrtog sprata zgrade Policijske uprave Novi Sad, u Bulevaru kralja Petra, od 2017. godine pojedinci - gradonačelnik, biznismeni, opozicioni aktivisti, novinari i "neposlušni" policajci, stavljani "na mere" bez sudskog naloga!

Milorad Šušnjić, koji je u septembru smenjen sa mesta načelnika PU Novi Sad (zamenio ga Slobodan Malešić), upravo je u januaru te 2017, postavljen za prvog čoveka novosadske policije.

Kako saznajemo, ubrzo po njegovom imenovanju na četvrtom spratu sedišta PU Novi Sad ubačena je tehnika i postao je neformalni centar moći iz koga su nezakonito, bez sudskog naloga prisluškivani pojedinci za koje je vrh MUP-a, prevashodno Dijana Hrkalović, koja je "žarila i palila" Kriminalističkom policijom, smtrala da treba da budu "na merama" i da se zna svaki njihov kontakt. Transkripti razgovora osoba "na merama" dostavljani su u sedište MUP-a.  

Upravo zbog te nelegalne aktivnosti, ali i drugih nezakonitih postupanja tokom rukovođenja novosadskom policijom, Šušnjić se posle smene sa mesta načelnika PU Novi Sad i upućivanja u Upravu policije, našao "pod lupom" istražitelja Sektora Unutrašnje kontrole i pre nekoliko dana je suspendovan, oduzeti su mu službena legitimacija i pištolj. 
Istovremeno, Unutrašnja kontrola provera šta je 6. oktobra 2019. Šušnjić tražio u društvu Dragana Amidžića Amidže, neposredno pre nego što je ovaj ubijen u Sremskoj Kamenici. Ko je ispalio smrtonosne hice u Amidžića još nije utvrđeno. Protiv Amidžića nisu podnošena krivične prijave, ali je novosadska čaršija brujala da je njegov uspon započeo 90-tih godina prošlog veka, kada se družio sa Markom Miloševićem i krenuo da "radi" sa naftom. 

Epilog svih Šušnjićevih aktivnosti u novosadskoj policiji pomno se očekuje. Nezvanične informacije ukazuju da sada oni kadrovi koje je Dijana Hrkalović uzdigla i dala im rukovodeća mesta, utrkuju ko će više da je "opljuje" kod istražitelja iz SUK-a. 
Dok je poslušnicima davala bolji položaj i sve privilegije koje su išle uz to, Hrkalović je, uz blagoslov moćnika, i uz pomoć kriminalno-političkih krugova i odabranih medija uspela da počistila profesionalce s višedecenijskim iskustvom u rešavanju najtežih zločina.
 
Jedan od onih na koga je udarila i pre četiri godine stavila na stub srama bio je i Saša Barjaktarović, jedan od osnivača UBPOK (Iz koga je nastao SBPOK), rukovodilac akcije "Sablja" u Vojvodini i dugogodišnji šef kriminalističke policije u južno-bačkom okrugu. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati