Društvo i ekonomija

S. M.

02. 02. 2021. 14:55 3

Proterani SNS-ovci koristili odmor za put u Crnu Goru?

Pet članova i funkcionera niških naprednjaka koje je policija proterala iz Crne Gore prošle nedelje i dalje su predmet interesovanja srpske javnosti. Suština je šta su oni radili u Nikšiću i da li su, s obzirom na to da su svi zaposleni u javnim preduzećima i gradskoj upravi, nekim zajedničkim poslom bili i da li su regularno odsustvovali sa posla.

Ranije je član predsedništva Stranke slobode i pravde iz Niša Jelena Milošević objavila da su Jelena Denić, Jelena Nešić, Vladimir Vojvodić, Vuk Mladenović i Olivera Đorđević, prema podacima crnogorske policije posedovali ugovore o delu sa političkom strankom Nova srpska demokratija čiji je predsednik Andrija Mandić, a nisu imali dozvole za rad.

- Proterivanje niških naprednjaka je skandal i direktan dokaz mešanja SNS-a u izbore u susednim državama čime ruše i ruže međunarodni ugled Srbije. Takođe i kršenje zakona Republike Srbije u slučaju da su, a imamo osnovane sumnje da jesu, odsustvovali sa svojih radnih mesta bez zakonskog osnova. Zahtevamo odgovore od nadležnih i upozoravamo da ćemo pratiti dešavanja, dosta je privilegovanih naprednjaka koje mi plaćamo a koji se ne pojavljuju na svojim radnim mestima da bi obavljali partijske zadatke - navodi se u prošlonedeljnom saopštenju niškog SSP.

U cilju utvrđivanja istine, redakcija Direktno.rs obratila se poslodavcima lica koja su proterana iz Crne Gore. Na žalost, odgovore smo dobili samo iz javnih preduzeća "Tržnica" i "Parking servis", dok načelnik Nišavskog okruga i gradonačelnica Niša, nisu odgovorili na naše pitanje.

Kako dva lica, odnosno Jelena Denić i Jelena Nešić rade u JKP "Parking servis", u ovom preduzeću nam je rečeno da su koristile godišnji odmor i to u periodu od 21.01.2021. do 10.02.2021.godine.

I iz JKP "Tržnica" nam je stigao odgovor da je njihova radnica Olivera Đorđević uzela odmor i da je on od 21. januara do 10. februara.

Odgovor je izostao iz načelništva Nišavskog okruga, jer oni nisu odgovorili na naše pitanje da li je Vladimir Vojvodić zaposlen u Nišavskom okrugu kao šef jednog od odseka i savetnik načelnika Nišavskog okruga i po kom osnovu odsustvuje sa posla u periodu od 25.01.2021. do 10.02.2021. godine?

Ni gradonačelnica Niša, nije odgovorila da li Vuk Mladenović zaposlen u Kancelariji za mlade na mestu koordinatora gradske Opštine Medijana i po kom osnovu je odsustvuje sa posla u periodu od 25.01.2021. do 10.02.2021. godine? Mi smo zvanično poslali i zahtev gradskoj Opštini Medijana, te čekamo odgovor.

I dok čekamo odgovore, a nećemo odustati od njih, ostaje otvoreno pitanje zašto su baš svi ti naprednjaci odlučili da odmor provedu u Nikšiću?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati