Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 02. 2021. 13:15 3

Vlada sa Zekićkom podsmeva se svima koji se bore za demokratiju

Olivera Zekić član Radne grupe za saradnju sa OEBS i sa Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava?! Odlukom Vlade Srbije Zekićeva će se baviti koordinacijom i praćenjem sprovođenja primene preporuka za unapređenje izbornog procesa?!- pita se u saopštenju Stranka slobode i pravde.

Njihovo pismo prenosimo u celosti:

Nedavno postavljenje Olivere Zekić za predsednicu Saveta REM označeno je kao nedemokratsko, netransparentno, kao istinski puč uz kršenje svih pravila i procedura. Dovelo je podnošenja ostavke prof. Cvejića čiji je izbor pre godinu dana bio prikazan kao veliki napredak u procesu uspostavljanja slobode medija. Zekićeva se proslavila izveštajem u kome je izjednačila kablovske i kanale sa nacionalnom frekvencijom, izveštajem po kome opozicije ima više na televizijama nego vlasti, ali i time što joj je saopštenje kojim je napadala ministra kulture diktirao lično Aleksandar Vučić.
Postavljenjem Olivere Zekić za člana radne grupe, Vlada Republike Srbije podsmeva se svima koji se bore za demokratiju u Srbiji šaljući poruku da nema nikakvu nameru da na bilo koji način poboljša izborne uslove. Zekićkina nekompetentnost, neskrivena pristrasnost, pretvaranje REM u ispostavu SNS-a i višegodišnje besramno vređanje opozicije predstavljaju samo neke od razloga zbog kojih je ona poslednja osoba koja je trebalo da dođe na ovakvu poziciju.
Na žalost, reakcije Evrope neće biti ni ovoga puta kao što je nije bilo ni prethodnih devet godina. Ipak je važnije prodati vozove za metro Srbiji, nego pomoći Srbiji da vrati demokratiju i podigne porušene institucije - stoji na kraju saopštenja Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati