Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 01. 2021. 14:27 2

"Rešenje za prevarene kupce: Smeniti vlast i zakone, pa izgraditi socijalne stanove"

"Uslov da se reši problem kupaca koji su kupili i platili stanove u koje nikada nisu ušli je da se promeni vlast i zakoni, koji bi trebalo da državu označe odgovornom za zbrinjavanje tih ljudi", navodi se u saopštenju Pokreta za preokret.

Oni ističu da je ovaj problem najveći kod onih koji su nakon kupovine stanova postali socijalni slučajevi.

- Pogotovo onih koji su postali socijalni slučajevi jer su dali novac da bi dobili stan, a nemaju drugu nekretninu. Država je odgovorna jer su te kompanije i agencije bile registrovane kod APR-a i morale su biti predmet kontrole. Država je morala propisati garancije koje moraju da obezbede da bi se bavile izgradnjom i trgovinom nekretninama” - istakla je Gordana Ninkov iz Pokreta za preokret, jedna od prevarenih, na tribini ove organizacije sa temom pod nazivom "Preokret za Beograd - dosta pljačke".

Oni rešenje vide u socijalnim stanovima.

- Ako bi mi dobilil status socijalno ugroženih, jer mnogi od nas smo danas podstanari, a neki sa decom u veoma teškom stanju, moglo bi da se nađe rešenje. Jedna od mogućnosti je da gradovi i opštine daju parcele za socijalne stanove, da investitori na toj lokaciji grade i za tržište, a da 1/3 stanova pripadne socijalno ugroženim zbog prevara jer, ponavljam, država je saodgovorna. Baš kao kod Jezde, Dafine i drugih prevara. Postoje i druge mogućnost, ali bitna je volja buduće vlasti, jer ova ne pokazuje nilakav interes za to - istakla je Ninkov i napomenula da najviše prevarenih ima u Beogradu, Novom Sadu, Кragujevcu, Zrenjaninu i pozvala na udruživanje radi ostvarivanja prava.Advokat Bratislav Braca Marković, koji vodi ove tribine, istakao je da značajan broj građana imaju presude protiv investitora, ali su oni sada, kao investitor koji je prevario i mnoge Novosađane daleko. Neki u Izraelu, a Srbija nema sa ovom zemljom sporazum o izručenju, ali se i ne trudi da te ljude privede pravdi, navedeno je u ovom saopštneju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati