Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

27. 01. 2021. 22:39 1

Telenor: Nema spajanja sa Telekomom

"Nema spajanja Telenora i Telekoma, Telenor ne preuzima vlasništvo nad Telekomovom infrastrukturom, niti poslovne ambicije naše kompanije na bilo koji način ugrožavaju slobodu medija", saopštila je kompanija Telenor.

U saopštenju za javnost navode da je ambicija Telenora je da uđe u oblast interneta i TV sadržaja, ali tvrde da se u razvoju i ostvarenju te ambicije ponašaju kao samostalna i odgovorna kompanija na tržištu, ne spajajući se ni sa kim.

- Što se tiče širokopojasnog interneta i TV sadržaja, građani Srbije danas mogu da biraju između vrlo ograničenog broja i ponuda kompanija. Mi želimo da uvedemo novu i drugačiju ponudu, a ne da uklonimo sa tržišta bilo koju postojeću. Pojava trećeg konkurenta u ovoj oblasti donosi liberalizaciju tržišta, zdraviju konkurenciju, nova ulaganja i koristi za sve: korisnike, tržište telekomunikacija i celo društvo - dodao je Telenor i zaključio u saopštenju:

- Podsećamo da N1 nije ni u jednom izveštaju naveo da je plan spajanja Telenora s drzavnom kompanijom, već da je namera Telekoma da preko izdavanja kompletne infrastrukture Telenoru smanji učešće SBB-a ispod 30 odsto na tržištu kako bi se uticalo na opstanak medija koji se emituju kod tog kablovskog operatora. U svom prvom saopštenju pre dva dana Telenor nije naveo ambiciju da uđe u oblast Interneta i TV sadržaja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati