Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

22. 01. 2021. 17:57 16

Penzioner odgovorio Vučiću: Nisi shvatio! Vrati oteto!

Novac u PIO fond počeo sam da ulažem pre nego što se Aleksandar Vučić rodio, poverio sam državi da ih čuva i da ih meni vrati u ratama kad prestanem da radim, a on je te pare iz Fonda prebacio u budžet, pa se šepuri i deli ih tamo za aerodrom u Trebinju - izjavio je danas za N1 penzioner iz Beograda Mile Delić.

Ne treba on meni da vraća tih 5.000 dinara koje sam mu poslao, poruka je – vrati oteto! Nemoj primenjivati svoju samovolju na moju imovinu, jer penzija je imovina, poručio je Delić predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Delić je naglasio da je mu je Vučić "uzeo blizu 7.000 evra za četiri godine primene onog kriminalnog zakona.

Poništi zakon, vrati penzionerima dostojanstvo. Nemoj da budu izloženi tvojoj samovolji, Vučiću Aleksandre, rekao je Delić pošto mu je predsednik Vučić vratio 5.000 dinara, koje je prethodno penzioner iz Beograda poslao šefu države kao vid protesta zbog smanjenja penzija najstarijim sugrađanima od 2014. do 2018. godine.

Vučić je novac poslao poštanskom uplatnicom, sa adrese Andrićev venac 1, na isti način na koji je Delić njemu već u dva navrata vraćao jednokratnu pomoć za penzionere Na pitanje šta će uraditi sa 5.000 dinara koje mu je vratio predsednik Srbije, Delić odgovara da još nije odlučio.

Da mu ponovo šaljem, ne ide… To mi je nekako nedorečeno i ne bi imalo efekta. Meni je cilj bio da se za to zna, da svi znaju kakav je Aleksandar Vučić, zaključio je sagovornik N1, dodajući da razmišlja i o tome da novac uplati u dobrotvorne svrhe.

Nakon što je Mile Delić dva puta odbio novac isplaćen kao pomoć, predsednik države uzvratio.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati