Društvo i ekonomija

[ Izvor: European Western Balkans ]

21. 01. 2021. 22:35 2

"Srbija se ne pridržava propisa o zagađenju zbog Vučićevih privilegija Kinezima"

Reagujući na činjenicu da je Srbija među državama u kojoj je zabeležen najveći stepen zagađenja vazduha, poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih i izvestiteljka za Kosovo Viola fon Kramon Taubadel, izjavila je da se Srbija ne pridržava propisa o zagađenju vazduha zato što predsednik Srbije daje povlastice kineskim investitorima.

- Pitate se zašto se Srbija ne pridržava propisa o zagađenju vazduha. Zato što Vučič smanjuje porez kineskim investitorima, umesto da ih kažnjava zbog nepoštovanja propisa - napisala je Fon Kramon na Tviteru, podsećajući na pismo koje su poslanici Evropskog parlamenta uputili komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju, u vezi sa sve većim kineskim uticajem u Srbiji.

Da podsetimo, dvadeset šest članova Evropskog parlamenta uputilo je komesaru Varheljiju pismo u vezi sa sve većim kineskim uticajem u Srbiji i predstojećom štetom po životnu sredinu koja je nastala usled nekoliko teških industrijskih projekata kineskih kompanije u Srbiji.

Poslanici su skrenuli pažnju na niz kineskih investicija teške industrije u i oko Smedereva, Bora i Kostolca, kao i fabriku guma Šandong Linglong u Zrenjaninu, i pozvali poverenika podseti Vladu Srbije da se pridržava svog nacionalnog zakonodavstva, kao i pravila EU koja se odnose na proces pristupanja EU.

Kako je navedeno, poslanici EP su skrenuli pažnju na niz kineskih investicija teške industrije u i oko Smeredeva, Bora i Kostolca, kao i fabriku guma Šandong Linglong u Zrenjaninu, i pozvali poverenika da podseti Vladu Srbije da se pridržava svog nacionalnog zakonodavstva, kao i pravila EU koja se odnose na proces pristupanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati