Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

19. 01. 2021. 11:56 6

FRILENSERI - VLADA 1:0 Poreska uprava zamrzla postupke

Nakon jučerašnjeg sastanka u Vladi Srbije između predstavnika Udruženja radnika na internetu i premijerke Ane Brnabić, ministra finansija Siniše Malog i driektora Poreske uprave Dragana Markovića Poreska uprava je počela je da šalje obaveštenja o tome da se postupci kontrole frilensera obustavljaju do daljnjeg.

Udruženje radnika interneta iznelo je na jučerašnjem sastanku zahtev da se obustavi postupak poreske kontrole, donošenja i izvršavanja poreskih rešenja po, kako su naveli, neodrživom i neadekvatnom poresko-pravnom tretmanu za fizička lica koja su ostvarila prihode iz inostranstva.

Poreska je na taj zahtev danas reagovala tako što je počela gradovima na da šalje obaveštenja o tome da se započeti postupci kontrole frilensera obustavljaju do daljnjeg.

Predstavnik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar kaže za Nova.rs da je za sada video da je pomenuto obaveštenje stiglo u filijalu Poreske uprave u Nišu, ali da očekuje da će u toku dana stići i ostale gradove u Srbiji.

- Obustava postupaka će trajati dok budu trajali pregovori. Ovo je naša mala pobeda - kazao je on.

Na jučerašnjim pregovorima u Vladi koji su trajali više od dva sata nije postignut dogovor oko toga da li će biti otplate poreskog duga za prethodnih pet godina, ali je dogovoreno je da se razgovori nastave tokom ove ili sledeće nedelje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati