Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

14. 01. 2021. 10:14 4

Novinarki N1 Jeleni Zorić ponovo upućene pretnje

Novinarki televizije N1 Jeleni Zorić ponovo su upućene pretnje, rekao je za Danas njen advokat Dragoljub Đorđević. Kako je naveo, o tim novim pretnjama obaveštena je policija.

Da je novinarki ponovo prećeno, potvrdio je i predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić koji je juče gostujući na N1 rekao da je drugog januara ispred njenih vrata pronađen papir na kome je pisalo: "Ovo će trajati dok se ne završi. Od toga se pobeći ne može".

Ove pretnje usledile su svega nekoliko dana nakon razgovora koji je Jelena Zorić vodila sa Svetislavom Bojićem, advokatom prvooptuženog u predmetu Jovanjica, a zbog kojeg je N1 podnela disciplinsku prijavu Advokatskoj komori Beograda.

Kako navodi advokat Dragoljub Đorđević, Jelena Zorić je povodom tog razgovora, tokom kog se osetila ugroženom, dala iskaz Upravi kriminalističke policije.

- Ona je dala iskaz policiji koja je kontaktirala zamenika tužioca u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Tužilac je naložio prikupljanje dodatnih obaveštenja, a na njemu je odluka da li će u ovom slučaju podići optužni predlog - ističe Đorđević.

Paralelno, televizija N1 zbog pretnji Jeleni Zorić podnela je i disciplinsku prijavu protiv advokata Bojića. Predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor nije mogao da potvrdi da li je disciplinskom tužiocu AKB-a stigla disciplinska prijava.

- Ja sam iz medija video da je N1 podnela prijavu i siguran sam da jesu. Međutim, da li je ona stigla ne mogu da kažem, pošto disciplinske prijave ne prolaze kroz moje ruke - navodi Tintor.

Podsetimo, privredno društvo Adria News doo u okviru kojeg radi televizija N1 podnelo je disciplinsku prijavu Advokatskoj komori Beograda povodom obraćanja advokata Svetislava Bojića novinarki ove kuće Jeleni Zorić.

Kako se navodi u prijavi, Bojić, koji zastupa prvookrivljenog Predraga Koluviju, 28. decembra prošle godine je, nakon glavnog pretresa u predmetu Jovanjica, Jeleni Zorić rekao da je njegov klijent divan čovek i veliki vernik i da se moli za njeno zdravlje, ali i za postupajućeg zamenika tužioca i policajca koji ga je uhapsio.

Bojić je istakao da njegov klijent jako veruje u Boga i da ko god mu se zamerio nije dobro prošao.

Dan kasnije, na istom mestu, Bojić je ponovo prišao novinarki Zorić i rekao: "Zamalo da Peđi danas bude ukinut pritvor, a Peđa te je puno, puno pozdravio".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati