Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

13. 01. 2021. 17:55 2

Dodik tužio Davora Dragičevića: "Njegove tvrdnje monstruozne"

Pero Simić, savetnik za medije predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, potvrdio je da je Dodik tužio za klevetu Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića, beogradski nedeljnik NIN, kao i izdavača NIN-a Ringijer Aksel Špringer zbog, kako tvrdi, neistinitih optužbi na Dodikov račun.

- Istina je da je tuženi Davor Dragičević u intervjuu datom nedeljniku NIN od 21. marta 2019. godine, pod naslovom "U Davidovo ubistvo umešani policija i Dodik", izneo optužujuće tvrdnje za Milorada Dodika - naveo je Simić, reagujući na juče objavljenu vest o Dodikovoj tužbi protiv oca ubijenog mladića.

Simić je naveo da je Dragičević u intervjuu NIN-u, Dodika, između ostalog optužio da je u sprezi sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem, za koga je naveo da je "glavni diler kokaina u RS i MUP koristi kao svoju privatnu organizaciju za dilovanje i rasturanje kokaina".

- Posedujem čvrste dokaze da je reč o ubistvu u koje su umešani vrh MUP RS, Milorad Dodik… Predsednik Srbije (Aleksandar) Vučić vrlo dobro je upoznat s predmetom organizovanog ubistva Davida Dragičevića i ne mogu da shvatim da u zvaničnu posetu prima jednog od ubice tog deteta, Milorada Dodika... - kazao je Dragičević u intervjuu za NIN.Simić je tvrdnje Davora Dragičevića, koje je izneo u intervjuu NIN-u nazvao "monstruoznim", ističući da su one "neistinite i lažne", zbog čega je, kako je kazao, Dodik morao "pribeći tužbi kao merodavnom zakonskom aktu u pomenutom slučaju".

- U navedenim izjavama Davor Dragičević i NIN, koji je preneo njegove izjave, oklevetali su tužitelja, jer su ubistvo i trgovina kokainom teška krivična dela. To predstavlja klasično rušenje ugleda Milorada Dodika - naveo je Simić.

On je ocenio da su "neki pokušali da smrt ovog mladića politički zloupotrebe", dodavši da se "upravo Milorad Dodik zalagao kod Tužilaštva da se slučaj smrti Davida Dragičevića mora što pre rešiti i počinioci tog zločina pronaći i kazniti".
Na stranici grupe "Pravda za Davida" juče je objavljeno da je tužba datirana na 19. jun 2019. godine, ali da ju je advokat Davora Dragičevića dobio tek sada.

Na stranici je navedeno da je advokat Dragan Tolimir u avgustu prošle godine izvršio uvid u sve predmete koji se vode protiv Davora Dragičevića, te da ova tužba tada nije postojala.

- Očigledno je da je tužba podneta posle avgusta ili se radi o prikrivanju tužbe od Tužilaštva. U ovom slučaju može lako doći do presude u korist tužitelja, jer su tuženi i njegov advokat propustili navodna zakazana rošišta. Medjutim, advokat Dragan Tolimir je poduzeo odredjene pravne radnje kako do toga ne bi došlo - naveli su iz grupe "Pravda za Davida".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati