Društvo i ekonomija

M. Ž.

21. 01. 2021. 07:18 12

Radnici "Jure" strahuju: "Voze nas neispravnim autobusima, SNS im sve dozvoljava"

Zaposleni radnici u niškoj fabrici "Jura", osim što na poslu proživljavaju svakakvu torturu, mobing i maltretiranja, o čemu su mediji više puta pissali, svakodnevno se suočavaju i sa problemima izvan pogona, a to je putovanje do posla. Prema rečima jednog od radnika, svakog dana kada putuje na posao, strahuje za život, jer prema njegovim tvrdnjama, radnike "Jure" prevozi firma koja ima neispravne autobuse, a jedno od takvih vozila je načinilo nesreću u aleksinačkom selu Grejač, kada je teško povređena 12-godišnja devojčica.

- Nas zaposlene radnike "Jure" u Nišu prevozi firma "Dojčinović Travel" iz Aleksinca i iz drugih pravaca do Niša. S obzirom na to da je vlasnik pomenute firme Ivan Dojčinović blizak sa vlastima u Aleksincu, izdejstvovao je da se mi zaposleni prevozimo u neispravnim autobusima svakodnevno ugrožavajući naše živote i živote drugih učesnika u saobraćaju - započinje priču za Dirketno.rs jedan od radnika ove korejske fabrike (ime poznato redakciji) koji je želeo da ostane anoniman.

U početku je, prema njegovim rečima, isti prevoznik autobusom dva puta udarao u naplatnu rampu kod Niša, zatim su se suočili sa udesom u selu Toponica, da bi poslednji put tehnički neispravnim autobusom vozač udario devojčicu u selu Grejač, naočigled radnika koji su sve to posmatrali.

- Nakon tog događaja niko nije izvestio šta se dalje događa po pitanju te nesreće i kako i dalje nas prevoze u neispravnim autobusima bez kočnica, već predmet ostane u fioci - rekao je naš sagovornik i dodao:

- O svim tim dešavanjima policija ćuti i ništa ne preduzima, a iz naše fabrike Jura u Nišu takođe ćute i ništa ne preduzimaju jer su šefovi takođe sa njim u nekom dilu po pitanju korupcije. Pitanje je dana kada će se, ne daj bože, desiti nesreća u kojoj ćemo nastradati svi u prevozu - ističe on.

Radnik "Jure" tvrdi da je vozač koji je udario devojčicu vozio prebrzo, a da pritom autobus nije imao kočnice i usled toga se desila tragedija.

"Vlasnik se hvalio da besplatno prevozi na SNS mitinge"

- Taj vozač i dalje vozi jer je vlasnik preko veza izdejstvovao da ga puste iz pritvora. Sam vlasnik se više puta hvalio kako mu niko ništa ne može i da je on prevozio simpatizere SNS besplatno na mitinzima i da on kad ima neki problem reši sa prijateljima iz stranke na lokalu. Očigledno da ljuski životi nikome nisu bitni i da pojednici mogu da rade šta hoće - kazao je sagovornik Direktno.rs.

- Kako je moguće da isti prevoznik sa autobusom bez kočnica i drugim takođe nastavlja da nas prevozi u autobusima bez kočnica, a da pritom se ima činjenica da je pregazio devojčicu nesipravnim autobusom - pita se on.

Iz Uprave policije u Nišu, do trenutka objavljivanja teksta nisu odgovarali na naše zahteve o ovim informacijama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati