Društvo i ekonomija

M. R.

13. 01. 2021. 15:49 4

Dr Panić za Direktno: Narod kaže - Vučić kad priča o zdravstvu lupa kao Maksim po diviziji

Kod nas je veća smrtnost lekara zato što stavljamo ljude u bolnice. Bolnice su bile prepune, u njima je bilo 10.000 ljudi, a sada oko 6.000 - rekao je Vučić gostujući sinoć na televiziji Happy u emisiji "Ćirilica" komentarišući činjenicu da je u Srbiji u borbi protiv kovid-19 preminulo više od 70 zdravstvenih radnika.

Tačan broj preminulih i obolelih zdravstvenih radnika od kovid -19 se ne zna, jer je jako teško doći do podataka, ali prema onim koji su dostupni, više od 70 je preminulo, dok je, prema rečima ministra zdravlja Zlatibora Lončara oko 3.300 obolelih u zdravstvu.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije dr Rade Panić osvrnuo se na ovu predsednikovu izjavu i rekao da "naš narod često koristi izreku da kad predsednik priča o zdravstvu lupa kao Maksim po diviziji".

- Dakle, iako jeste zaista hospitalizacija u Srbiji nešto veća nego što je okruženju, definitivno to ne može biti razlog, a ako jeste to razlog onda je predsednik vrlo jasno rekao da se u zdravstvenim ustanovama nešto ne radi kako treba. Pošto nije uobičajno da kad radite sa pacijentima koji su oboleli od kovida, ako ste uredno obučeni, odnosno ako ste uredno zaštićeni i imate svu opremu i ako su ispoštovana organizacija onda svakako neće doći do zaražavanja. A, ako je mislio da nema dovoljan broj zdravstvenih radnika, pa zbog toga zdravstveni radnici rade više nego što bi trebalo pa zbog te ekspozicije i dužine ekspozicije virusu oboljevaju, tu bih možda mogao da se složim, ali to definitivno ne može da opravda ovakav broj - rekao je Panić za Direktno.rs, i dodao:

- Dakle, kada imate u okruženju, 1, 2 ili 0, a kod nas 70 i nešto više, a biće ih više od 100, i tu govorim samo o lekarima, ne govorim o medicinskim sestrama, tehničarima i ostalim zaposlenima u zdravstvenim ustanovama, onda se vraćamo na ono što je predsednik svojevremeno rekao - da su zdavstveni radnici, odnosno lekari školovani da bi u ovakvim situacijama dali svoj život - rekao je Panić. 

Kako dodaje, predsednik kao da živi u praistoriji, kamenom dobu i ne razume uopšte kako bi to zdravstvo trebalo da funkcioniše i kako bi trebalo da bude organizovano.

- Kad imate takav broj smrtnih slučajeva kod zdravstvenih radnika, ogromno obolevanje, to znači da su lagali koji je broj obolelih zdravstvenih radnika, a to znači da su mnogi zdravstveni radnici bili oboleli kad su se starali o pacijentima, da su mnogi imali problema da odu na bolovanje, da se leče, i da se u post kovid varijanti oporavljaju. Imamo mnogo onih koji su čim su izašli iz samoizolacije ponovo vraćeni u crvenu zonu. Em ne poznaju bolest, em ne znaju kako da organizuju zdravstvena zaštita, em nije bilo pripremljeno ništa što je trebalo da bude pripremljeno i ne mogu da sakriju konačno broj preminulih lekara, stomatologa, farmaceuta, biohemičara. Sad su u problemu, do sad su vešto manipulisali i dalje manipulišu sa brojem obolelih i brojem preminulih, ali eto ima neki Sindikat lekara i famaceuta Srbije koji se trudi da istina ipak dođe do javnosti i da izađe na videlo. To im predstavlja veliki problem zato su i takve reakcije predsednika - rekao je Panić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati