Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 01. 2021. 11:44 3

"Telekom nas uslovio: Platite manje, ali elektronski!"

Redakciji portala Direktno.rs javila se čitateljka (ime poznato redakciji) sa molbom da prenesemo, kako kaže, diskriminatorski odnos Telekoma prema starijim građanima. Naime, ona tvrdi da ju je kontaktirao Telekom sa ponudom da njen otac manje plaća postpaid račun, ali uz jedan uslov - da mu Telekom račun prosleđuje elektronski.

- Moj otac već već ima u Telekomu postpaid račun i uskoro mu ističe ugovorna obaveza. Telekom nas je kontaktirao kako bi proverili da li bismo želeli da obnovimo ugovor i ponudili su nam određeni paket koji bi zadovoljio potrebe moga oca i on je taj paket prihvatio. Do sada je račun plaćao 1.500 dinara, a ovog puta radnik Telekoma nam je ponudio da se račun plaća manje, tačnije 1.399 dinara, ali uz uslov da otac dobije račun elektronski, pod izgovorom da time štite životnu sredinu! Ja smatram da je ovakav pristup Telekoma skandalozan i pre svega diskriminatorski prema starijim građanima. Starije osobe se obično ne snalaze dovoljno dobro sa novim tehnologijama i imaju problem kad su u pitanju elektronski računi - kazala je ogorčena čitateljka.

Ona dodaje da kada se uračuna plaćanje provizije od 45 dinara po računu, da gotovo ni nema popusta koji Telekom nudi. 

- Otac sada dobija račun elektronski i moraće da prepisuje broj računa koji treba da plati, da se maltretira, i zatim da plati i poštarinu od 45 dinara. Kakav je to onda popust, kada većina starijih ljudi ne ume da se snalazi sa elektronskim računima? Ja prva svoje račune plaćam u Pošti, s obzirom na to da vas Telekom ne obavesti ukoliko propustite da platite neki račun, pa onda tek posle godinu dana javi da postoji zaostali dug - kaže ona i pita se kako papirni račun šteti životnoj sredini.

- Ovo je pitanje i za ministarku Irenu Vujović: Kako će ova mera doprineti zaštiti životne sredine, s obzirom na to da papir truli - zaključuje čitateljka Direktno.rs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati