Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

29. 12. 2020. 15:38 0

"Naše društvo je ozbiljno i dugo bolesno"

Predsednik pokreta Za sve moje ljude dr Dejan Žujović izjavio je da je Pokret do sada organizovao 30 povereništava širom Srbije i poručio da je dobar deo svog života posvetio lečenju ljudi, ali da je odlučio da svoj život posveti i "lečenju našeg društva".

- Na takav potez odlučio zbog budućnosti svih nas, naše dece, naših prijatelja i naših komšija. Ovo će da bude borba za sve naše ljude - naglasio je Žujović i dodao:

- Naše društvo je ozbiljno i dugo bolesno, rekao bih predugo. Jedan od osnovnih problema je problem neznanja i nekompetentosti - istakao je Žujović.

On smatra da je ovo situacija koja zahteva samo stručnost i kompetentnost, a ne partijsku poslušnost.

- Pošto se naše društvo našlo u situaciji vrlo teškog bolesnika, sa kompleksnim bolestima, mi smo oformili stručni konzilijum lekara. Ovaj konzilijum i ima smo jedan zadatak – da vrati život našem društvu, da mu vrati osmeh.

Kako je precizirao, pokret Za sve moje ljude ima 700 članova, među kojima su pravnici, ekonomisti, psiholozi, lekari, ekolozi i brojni drugi, u stručnim krugovima prepoznati kao "osobe koje znaju kako taj posao da završe".

- Drugi koncept za kojim vapi naše društvo je koncept odgovornosti. Pokret želi oporavak društva kroz jasan koncept odgovornosti za učinjeno ili neučinjeno.

Predočio je da "naše društvo neće više da trpi neodgovornost javnih službenika, javnih preduzeća i organa čija je funkcija servis građanima".

- Za svaku grešku na svom poslu javni službenik, bio on poreznik, policajac, radnik Elektrodistribucije, ili lekar moraće da snosi odgovornost - rekao je Žujović.

On je napomenuo da Pokret insisitira i na vraćanju izborne volje građanima ove zemlje i najavio da će, kroz reformu izbornog zakona, političkim partijama biti uskraćeno pravo da manipulišu izbornom voljom društva.

- Reč koja bi mogla mnoge da zaboli, a toliko nam je bila potrebna poslednjih 20 godina je lustracija. Pokret će svim srcem insistirati na donošenju zakona o lustraciji, ne kao vid revanšizma, već kao implementaciju ranije spomenutih koncepata - zaključio je dr Žujović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati