Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

01. 12. 2020. 14:30 0

"EU spremna da pomogne u zapošljavanju i socijalnoj inkluziji"

Srbija i ubuduće može da računa na podršku Evropske unije na polju zapošljavanja, socijalnih pitanja i socijalne inkluzije tokom ovih teških vremena koje je obeležila pandemija kovid-19, istakao je šef Delegacije EU Sem Fabrici u razgovoru sa ministarkom rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Darijom Kisić Tepavčević.

 

Kisić Tepavčević i Fabrici razgovarali su o unapređenju saradnje, kao i aktivnim merama zapošljavanja, podrške ranjivim grupama poput Roma i upravljanje migrantskom krizom, sa akcentom na zaštitu maloletnika bez pratnje, saopštilo je Ministarstvo.

- Zahvalni smo na saradnji i podršci EU po pitanju izgradnje kapaciteta u oblasti zapošljavanja, podršci Nacionalnoj službi za zapošljavanje, kao i u oblasti zapošljavanja mladih i teže zapošljivih kategorija, kao i inkluziji Roma, i podršci sistemu socijalne zaštite u radu sa migrantskom populacijom - istakla je Kisić Tepavčević.

 

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koordinira aktivnostima državne uprave u Poglavlju 2 – Sloboda kretanja radnika i Poglavlju 19 - Socijalna politika i zapošljavanje, navela je ona.

Prema rečima Kisić Tepavčević, predstavnici tog ministarstva učestvuju u radnim grupama i aktivnostima za realizaciju akcionih planova za veći broj poglavlja od kojih su ključna Poglavlje 23 - Pravosuđe i osnovna prava i Poglavlje 24 - Pravda, sloboda i bezbednost, kao i u praćenju sprovođenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Fabrici je podsetio da je Evropska komisija usvojila Ekonomsko- investicioni plan za zapadni Balkan, koji predstavlja značajan program podrške za radna mesta u malim i srednjim preduzećima koje će finansirati EU.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati