Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 12. 2020. 13:49 6

Tepić: Nenade Lj. Stefanoviću - u laži su kratke noge

Poštovana gospodo sa RTS-a, Pošto ste sinoć nemušto odgovorili na moje pitanje zašto prikrivate informacije o stanju zdravstvenog sistema u Srbiji i skandaloznim naredbama Ministarstva zdravlja da je zabranjeno retestiranje zdravstvenih radnika posle 14 dana uz obrazloženje da je to preporuka Svetske zdravstvene organizacije, moram vam reći da ste prevazišli sami sebee. Demantujete vest koju niste ni objavili - odgovorila je RTS-u Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Njeno pismo upućeno Javnom servisu prenosimo u celosti:

Dostavila sam i vama i svim medijima dokaz, dokument Opšte bolnice "Đorđe Jovanović" iz Zrenjanina od 24. novembra 2020. godine, koji je potpisao v.d. direktora dr Igor Kitaresku, u kome se svi zaposleni obaveštavaju: "Poštovani, Obaveštavamo Vas da je po nalogu Ministarstva zdravlja Republike Srbije nakon 14 dana zabranjeno retestiranje zdravstvenih radnika na prisustvo virusa Sars-2“.

Vi ste bili dužni da o ovoj naredbi obavestite javnost, a ne ja ili bilo ko drugi. Niste vi, gospodo, službeni glasnik, pa da samo saopštavate suvoparne informacije vlasti, već javni servis koji svi plaćamo i koji je dužan da ukazuje na sve novosti od interesa za građane bez obzira ko te novosti saopštava.

Da ne dodajemo da biste daljom proverom ove vesti došli do podatka da je juče bio i nalog da se taj rok skraćuje i da su oboleli zdravstveni radnici obavezni da se vrate na posao već posle 10 dana. Ili da su građani, kojima sistem takođe ne dozvoljava retestiranje, prinuđeni da se testiraju u privatnim laboratorijama i za to plaćaju hiljade dinara, jer poslodavci ne žele da ih prime nazad na radno mesto bez potvrde da su negativni.

Poštovana gospodo, zbog prikrivanja informacija o pravom stanju ne samo u zdravstvu, već i u obrazovanju, privredi, enokomiji, kulturi, saučesnici ste u poduhvatu uništavanja Srbije. Zbog toga ćemo svakog dana početi da informišemo javnost ne o onome što objavljujete u centralnom Dnevniku, već o onome što prećutkujete i što skrivate od ljudi koji vas plaćaju - zaključuje Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati