Društvo i ekonomija

S. M.

24. 11. 2020. 06:18 20

Kažnjena nastavnica zbog "baci pet" za Direktno: Želim samo da radim i hranim dete

Nastavnik srpskog jezika i književnosti Marina Milosavljević koja je kažnjena tri meseca po dvadeset odsto od plate, jer nije sprečila dva šestaka da se rukuju u dvorištu škole, kaže za Direktno.rs da je potpuno zatečena onim što se desilo i da nije očekivala da će kazna biti tolika. Ona već dve godine radi na određeno vreme u Osnovnoj školi "Ljubica Jovanović Radosavljević" kod Kladova. Samohrana je majka deteta od tri i po godine.

Juče prepodne Marina je provela u bolnici, jer je kada je došla u školu povraćala je, pa je prebačena da joj se ukaže pomoć. Sada je bolje.

- Testirali su me i na Covid-19, ali mislim da je sve to zbog stresa koji doživljavam. Sada se osećam bolje, ali moram da naglasim da ne znam kako je moja priča dospela u medije. Zaista se desilo da su dva šestaka jedan drugom "bacila pet" dok sam bila u dvorištu. Mislila sam da dežuram, ali je raspored dežurstva bio promenjen, a da ja to nisam znala. Pre nego što su se približili jedan drugom, upozoravala sam ih, ali oni nisu reagovali - priseća se onoga što se dogodilo 10. septembra u dvorištu škole, kada još nisu pooštrene mere zbog pandemije koronavirusa.

Ona dodaje da je i direktor škole tada izašla u dvorište, sve videla i pokrenula je disciplinski postupak. Marina se žalila na zaključak o rešenju, angažovala advokata, naglašavala da toga dana zapravo nije bila dežurna, ali ništa nije vredelo.

- Po sprovedenom disciplinskom postupku direktorka škole je zaključila da izvedeni dokazi nedvosmisleno ukazuju na to da je zaposlena izvršila povredu radne obaveze, koja joj se stavlja na teret - stoji između ostalog u zvaničnom dokumentu okrivljenje - navodi se između ostalog u rešenju koje je dostavljeno Marini.

Ona kaže da je očekivala da škola i direktor prihvate njene argument, ali na žalost to se nije dogodilo.

- Ne znam šta da vam kažem. Tek sada osećam strašan stres zbog svega toga. Još se ta priča proteže, a ja samo želim da je zaboravim i idem dalje. Moram da hranim svoje dete i radim i to je jedino što ja želim - dodaje naša sagovornica.

Njeno rešenje objavljeno je na jednoj grupi gde su okupljeni prosvetni radnici. Tako su oni rešili da prikupe 38.000 dinara koliko će Marina izgubiti zbog ovog rešenja. Ipak, ono što je najgore je da u njenoj školi niko nije reagovao i pokušao da je zaštiti, niti barem da kaže da je reč o jednom suludom postupku.

To vam je isto kao ovo što traže da se nastavnici izjašnjavaju kako će da rade, a većina se plaši da kaže šta misli. I o Marini svi pričaju, ali onako u kuloarima, a niko da ustane i zaštiti ovu samohranu majku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati