Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

05. 11. 2020. 17:12 14

Vulin uslikan bez maske, policija terorisala zbog snimka

Vrhu države su puna usta o poštovanju mera i obaveznom nošenju maski građana na zatvorenom i kada god je nemoguće poštovati distancu na otvorenom prostoru. I sve bi to bilo odlično kada bi se i oni koji vode Srbiju toga pridržavali. A to ne rade ni Aleksandar Vučić, ni Darija Kisić Tepavčević, ni Ana Brnabić, a bogami ni ministar policije Aleksandar Vulin.

Novi ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin usnimljen je kako izlazi iz frizerskog salona bez maske na licu i tako krši mere za borbu protiv korone, koji je propisao Krizni štab i za šta se obični građani uveliko finansijski kažnjavaju.

Vulina je na izlasku iz salona na Vračaru usnimio jedan od stanara obližnje zgrade, ni ne sluteći da će mu sat vremena kasnije na vrata stana zakucati omanja brigada policijskih službenika i inspektora, što u uniformi, što u civilu, piše Nova.rs.

- Kao da love Bin Ladena, upravo je tako bilo - pričao je jedan od stanara zgrade na Vračaru za ovaj portal.

Snimak je, kako kaže, napravio juče oko 16 časova, da bi nepunih sat vremena kasnije usledila prava filmska akcija.

- Sjurili su se u moju ulicu i opkolili zgradu s četiri patrole, džipom interventne i inspektorima u civilu. Kao da sam poslednji kriminalac, opkolili su zgradu i lupali na vrata komšijama u potrazi za čovekom koji je snimao ministra Vulina. Izgleda da je upravo ministar primetio da sam ga snimio.

Legitimisanje bez naloga

Zalupali su i na njegova vrata.

- Kada sam im otvorio, tražili su mi ličnu kartu. Pitao sam da li imaju nalog za pretres, jedan mi je rekao da imaju, drugi da nemaju, ali da imaju naređenje da ispitaju ko je snimao ministra Vulina, koji je štićena osoba. Kad sam pitao na osnovu čega mi onda traže ličnu kartu, rekli su: Nema problema, možemo mi ovde da čekamo doveka i da ti tražimo ličnu kartu čim izađeš na ulicu.

Rekli su mu i da je Vulin štićena osoba i da ne sme da se slika ni s prozora stana.

- Kad su mi na kraju, ipak, pogledali ličnu kartu i izvršili određene, kako su rekli "provere", jedan od njih mi je tražio da pred njima obrišem snimak, a da on to svojim telefonom snimi. Mene kako brišem snimak. Nisam pristao, pa dok su odlazili rekli su mi kako im je Vulin nakon što su me proverili rekao da me ne "pritišću". Ne znam kako bih to prokomentarisao - rekao je on i dodao da je ovo krajnje neodgovorno ponašanje za koje javnost treba da zna.

- Da ne zaboravimo, to se sve dešava juče, kada smo imali oko 2.400 novozaraženih, a oni nit nose maske, nit poštuju mere, još nas i love kad ih uhvatimo u tome - istakao je stanovnik opštine Vračar za Nova.rs.

MUP: Proverava se svako slikanje štićene osobe

Povodom ovih dešavanja u Beogradu oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštenjem.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije povodom navoda koji su se pojavili u pojedinim medijima vezanim za snimak ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, ističe da se svako neovlašćeno fotografisanje i snimanje štićene ličnosti, ma o kome bila reč, proverava u skladu sa standardnom procedurom u zaštiti bezbednosti štićene ličnosti.

U konkretnoj situaciji, proverom je utvrđeno da je lice koje je vršilo neovlašćeno snimanje štićene ličnosti od ranije poznato policiji i da ima nekoliko prekršajnih i krivičnih prijava, kao i da je pravosnažno osuđeno za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i trenutno je na uslovnoj slobodi. O događaju je obavešteno nadležno tužilaštvo.

Policija je u ovom slučaju reagovala u skladu sa standardnom procedurom u zaštiti bezbednosti štićene ličnosti. Na teren je izašla jedna patrola Interventne jedinice i jedna redovna patrola Policijske stanice Vračar", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati