Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

03. 11. 2020. 10:31 18

KRIK: Kontroverzni sudija gradi apartmane na Kopaoniku

Sudija Apelacionog suda u Beogradu Zoran Savić, čiju je karijeru obeležilo nekoliko kontroverznih sudskih postupaka, finansirao je sa poslovnim partnerom izgradnju 13 apartmana u samom centru Kopaonika nazvanih "Vila pahulja", piše portal KRIK (Mreža za istraživanje kriminala i korupcije).

Kako se navodi u tekstu, pored te investicije Savić i njegova supruga koja je takođe sudija, već su vlasnici tri stana u centru Beograda i vikendice kod Avale.

- Nije jasno kako ovaj sudijski par može da priušti ovako vrednu imovinu - prema proceni KRIK-a bračni par morao je da štedi duže od 25 godina da bi je stekao od plata - navodi taj portal.

KRIK dodaje da je karijeru Savića obeležilo nekoliko kontroverznih sudskih postupaka.


- Predsedavao je veću koje je nezakonito oslobodilo Stanka Subotića optužbi za šverc cigareta, kako je to utvrdio Vrhovni kasacioni sud. Bio je i u veću koje je potvrdilo oslobađajuću presudu Zvonku Veselinoviću, poznatom kriminalcu sa Kosova koji je blizak porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića - navodi KRIK.

Portal navodi da Savić u Apelacionom sudu ima platu od oko 2.500 evra, pošto je u posebnom odeljenju za organizovani kriminal, dok je plata njegove supruge oko 1.500 evra, pošto sudi u građanskom odeljenju.

- Pod uslovom da zarade nisu trošili ni na šta drugo, ovaj sudijski par bi trebalo da štedi duže od 25 godina da bi kupio nekretnine koje sada poseduje - dodaje se.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati