Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 11. 2020. 10:52 0

"Režim zloupotrebljava kovid krizu da privatizuje vodoprivredna društva"

"Otpočinjanje privatizacije vodoprivrednih društava od nacionalnog interesa za bezbednost države i građana pre nekoliko dana, u mandatu tada još uvek tehničke Vlade, još jedan je dokaz da ovaj režim zloupotrebljava kovid krizu i na mala vrata sprovodi štetne odluke," upozorili su danas iz Stranke slobode i pravde.

Naime, objavom Javnog poziva Ministarstva privrede od 26. oktobra zainteresovanima za privatizaciju vodoprivrednih društava „Tamiš Dunav“ Pančeva, „Podunavlje“ Kovin, „Srednji Banat“ Zrenjanin i drugih, režim svesno dovodi u rizik bezbednost vodoprivrednog sistema, u prvom redu zaštitu od poplava.

Poučeni iskustvom iz 2014. godine, Stranka slobode i pravde izražava zabrinutost da njihovom neopravdanom privatizacijom suočavanje sa ovakvim rizicima vode u unapred izgubljenu bitku.

- Upravo 2014. godine su ova preduzeća pokazala kako se adekvatno radi i brani od poplava, za razliku od onih koji su s druge strane Save imali desetine žrtava, jer nisu znali kako da se organizuju i ostavili Miroslavu Čučkoviću da odlučuje, umesto da su pustili vodoprivredu da stručno radi svoj posao - navode iz SSP.

Kako iz SSP kažu, ako već nema stručnih lica da to objasne premijerki Brnabić i novom ministru privrede Momiroviću, dovoljno je da pogledaju iskustva Mađarske i Hrvatske, koje su takođe sprovele ovakvu privatizaciju, a potom bile prinuđene da kao države ponovo kupe od tih novih privatnih vlasnika svoja sopstvena preduzeća, kada se ispostavilo da niko kao država nema ni snage, ni potencijala da održava ovakve sisteme u prvom redu, a kamoli da u njih investira.

- I dok se režim igra privatiizacije u tako oseljivoj oblasti kao što je vodoprivreda, a Srbija ide u susret zimskom periodu nakon čega su najveći rizici od poplava, zahtevamo od Ministarstva privrede da hitno stavi van snage ovakvu odluku i spreči igranje životima i imovinom građana - zaključuju iz SSP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati