Društvo i ekonomija

Direktno.rs

31. 10. 2020. 12:31 14

LAŽNE SUZE Vučićevi mediji napadali i pljuvali Amfilohija, a sad ga oplakuju

Iako je uputio telegram saučešća mitropoliji crnogorsko-primorskoj, povodom smrti Amfilohija Radovića čak i najavio odlazak na sutrašnju sahranu, ostaće za hroničare jednog vremena kako se Aleksandar Vučić, preko svoje medijske mašinerije obračunavao sa pokojnim mitropolitom, koji nije hteo da proda svoj obraz i saučestvuje u njegovoj politici izdaje i beščašća.

Niko ko se usudi samo i da pomisli, a kamoli da izgovori neku kritičku reč protiv režima Aleksandra Vučića, ne može da prođe bez provlačenja kroz medijsko blato tabloida, čiji je glavni urednik upravo aktuelni predsednik Srbije. Toga nije bio pošteđen ni blaženopočivši mitropolit Amfilohije, koji je jedan od retkih koji je prozreo politiku naprednjačkog lidera prema Kosovu i Metohiji.
Tako je Informer početkom ove godine, optužio Amfilohija da radi za Mila Đukanovića, jer, navodno, sprečava dolazak Vučića u Crnu Goru za Badnji dan.Tog istog dana, isto Vučićevo glasilo je već postalo konkretnije, pa je objavilo da Amfilohije i Milo zajednički brane dolazak Vučića u Crnu Goru.Već sutradan, Amfilohiju i Milu se "pridružio", a ko bi drugi, nego Dragan Đilas, koji "potpomaže" poduhvat sprečavanja Vučićeve posete Srbima u Crnoj Gori, koji "gore od želje da ga vide".
Međutim, najviše prašine podigla je izjava mitropolita Amfilohija iz 2018. godine, kada je optužio Vučića da sprema izdaju Kosova i Metohije! To je, bukvalno, izazvalo bes Vučićevih poslušnika. Evo kako su govorili o mitropolitu:

Aleksandar Vulin: "Od kletvi Amfilohija Radovića nijedan Srbin na KiM nije ojačao, ali je od Vučićevih napora kosovska nezavisnost postala mnogo slabija."

Marko Đurić: "Sramota me je, kao vernika i kao Srbina, kada čujem da neko ko nosi odoru SPC, govori na necrkveni i sramotan način."

Nikola Selaković: "Vučić neće voditi politiku svojih prethodnika dodvoravanja Amfilohiju Radoviću, Grigoriju i njima sličnima, koja je dovela do sve manjeg broja Srba na KiM.Nova tema koja je poslužila za osnov napada na Amfilohija, bilo je i formiranje nove vlade Crne Gore, nakon poraza Đukanovićevog DPS na avgustovskim izborima. Mitropolit je oklevetan da se tzv. njegov kandidat za premijera, prof. dr Zdravko Krivokapić, odrekao Kosova, dok je upravo Vučić u Vašingtonu potpisivao sporazum...
I, naravno, Amfilohije je učestvovao u zaveri, svojevrsnom udruženom zločinačkom poduhvatu protiv Vučića, zajedno sa Milom Đukanovićem, kako nam je preneo Alo.

Ovo je samo jedan mali deo orkestrirane kampanje protiv mitropolita Amfilohija, onih koji ovih dana prolivaju lažne suze za njim i govore o veličini njegovog dela.

A setimo se samo da su isto tako učinili i sa Oliverom Ivanovićem!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati