Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 10. 2020. 21:21 13

Vučić 2019: Rast plata 40, 45 odsto u odnosu na 2014. godinu

"Ja sam ponosan na to što sam bio dovoljno ozbiljan, što sam razumeo upozorenja, što smo kroz teške mere došli do toga da danas imamo rast plata od 40, 45 posto u odnosu na 2014. godinu", rekao je Vučić 2019. godine za njegovu omiljenu televiziju Pink, kada je, kao i mnogo puta pre toga, obmanuo građane i javnost.

Aleksandar Vučić je tokom vladavine duge osam i po godina često isticao koliko je Srbija "procvetala" otkako je on došao na vlast. Tako je naša država u svemu bila "najbolja, najuspešnija", bili su to rezultati "najbolji u modernoj istoriji". A ako Srbija nije bila bez premca, onda je, prema Vučiću, bila među tri ili pet na svetu.

Takav je bio slučaj i kada je predsednik Srbije isticao koliko su plate porasle u njegovoj vladavini, a to je najčešće pokazivao tako što je poredio stanje sa onim iz 2014. godine.

- Ja sam ponosan na to što sam bio dovoljno ozbiljan, što sam razumeo upozorenja, što smo kroz teške mere došli do toga da danas imamo rast plata od 40, 45 posto u odnosu na 2014. godinu - istakao je Vučić 15. novembra 2019. godine.

A kakva je zapravo istina?

"Istinomer" je tada došao do podataka da je prosečna neto plata u periodu od januara do jula 2014. godine iznosila 43.658 dinara, odnosno 377 evra, dok je za celu 2014. godinu, prosečna plata je iznosila 379,3 evra.

Sa druge strane, u periodu od januara do jula 2019. godine plata je bila 54.274 dinara, odnosno 460 evra.

Tako da je jasno da je Vučić sve obmanuo, budući da je plata morala da iznosi između 528 i 547 evra da bi njegova računica bila tačna.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati