Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 09. 2020. 17:58 23

Predsedniče, čemu sekiracija: Vučić se trese od Žakline

Rekli ste malopre da je ovde srušeno nekoliko udžerica i da ste želeli da sve pravno i imovinski bude čisto kao suza. Pa, da li je čisto kao suza ko je rušio u Savamali 2016. godine u noći izbora? Koliko novca su građani Srbije dali za ovo privatno naselje? Ko je tačno rekao da Andrej Vučić ima zemljište u Vojvodini - ovako glasi pitanje novinarke Žakline Tatalović upućeno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na konferenciji za novinare na kojem je, umesto da odgovori, iskazao zahvalnost novinarki i televiziji N1 za podršku koju ima njegov rad i rad Vlade Republike Srbije.

Predsednik Srbije, svaki put kada se ironično, nadajući se u sebi i duhovito, zahvali novinarima za pitanja zbog kojih su mnogi gubili emisije i posao,  dokazuje da je očigledno zaboravio svrhu novinarstva. Posao novinara nije da pruža podršku vlasti, nego da postavlja pitanja u ime građana koji tu vlast biraju i na taj način omogući građanima što celovitiji uvid u način na koji se vodi država.

Ovoga puta tema je bila jedna od glavnih boljki Srpske napredne stranke. Rušenje u Savamali je izazvalo tužbe novinarima, promenu gradonačelnika, i još gomilu drugih posledica - sve, osim imena odgovornih za ovo noćno rušenje. Iz ove perspektive izgleda da će se pre povratiti "zmije, pacovi i narkomani" na najpopularniju lokaciju u Beogradu, nego li što će pred lice pravde biti privedeni, kako ih je nazivao tadašnji premijer Aleksandar Vučić, kompletni idioti.

Tatalović je pre Vučića postavila  pitanje i predsedniku kompanije Igl Hils Muhamedu Alabaru, mada je Vučić morao da uskoči.

- Koliko novca je do sada stiglo iz Ujedinjenih arapskih emirata, odnosno iz kompanije Eagle Hils, za sve što vidimo oko nas i da li Vas zadovoljava ova dinamika, poznajući vaš rad i iz Dubaija i iz Abu Dabija, nigde nije bilo ovolikog kašnjenja - pitala je Tatalović.

Kako se ne bi osetio zapostavljenim nekoliko dana nakon što je zabranio Nebojši Stefanoviću i Ani Brnabić da odgovore na pitanje novinara televizije N1, Žaklina je i njemu postavila ona pitanja od kojih menja izraz lica. Savamala, novac, Andrej, imanje u Vojvodini. Sasvim dovoljno da predsednik Vučić izađe iz koloseka, zahvaljujući se na podršci novinara. 

- Imam pitanja i za predsednika, da ne bude posle sekiracije. Rekli ste malopre da je ovde srušeno nekoliko udžerica i da ste želeli da sve pravno i imovinski bude čisto kao suza. Pa, da li je čisto kao suza koje je rušio u Savamali 2016 u noći izbora? Koliko novca su građani Srbije dali za ovo privatno naselje? Ko je tačno rekao da Andrej Vučić ima zemljište u Vojvodini - pitala je.

Predsednik je brže bolje krenuo da ocenjuje pitanja kao fantastična i kao izraz dobronamernosti i prijateljstva koji ova televiztija ima prema aktuelnoj vlasti

- Ja ću prvo da odgovorim na ova fantastična pitanja. Hvala vam na tome. Uvek su dobronamerna, i uvek podržavaju naš rad i hvala Vam na toj ogromnoj podršci koju pružate mom radu, radu Vlade Srbije. Mi smo vam na tome zahvalni i očekujemo takvu vrstu podrške i u budućnosti - rekao je vučić.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati