Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 09. 2020. 22:26 0

"Televizija Happy hoće da ugasi SRBIN.info!"

"Happy TV pokušava da onemogući rad SRBIN.info, tako što su naš autorski video zapis Vidovdanskog sabora, koji se održao na Vidovdan 2019. godine, na Jutjubu proglasili svojim. Nama je onda Jutjub udario zabranu", naveo je Dejan Petar Zlatanović, glavni i odgovorni urednik medijske kuće SRBIN.info, na konferenciji za medije,

Kako navodi ovaj portal, televizija Happy je video snimak pod nazivom "Damnjan: Željko Mitrović i Peconi žele da promene svest našem narodu" blokirao na Jutjubu zbog navodne krađe autorskih prava Happy TV od strane medijske kuće SRBIN.info, iako se, kako navode iz ove medijske kuće, "radi o autorskom materijalu SRBIN.info produkcije. Kao razlog za taj postupak Hepija navodi to što je govornik na skupu govorio negativno o Predragu Peconiju, čije ime se nalazi i u naslovu video snimka".

- To je krađa autorskih prava i intelektualne svojine i postoji bojazan da se ovaj princip proširi i na ostale medije, te neko, ako mu se prohte, može da ugasi portal - istakao je Dejan Petar Zlatanović.

On je naveo da na kanalu SRBIN.info "postoji više snimaka u kojima se kritično govori o Predragu Peconiju", te strahuje da i na te video snimke ne dobije ''copyright strike'', jer tri takva blokiranja video materijala, rezultuje brisanjem kanala.

- Pitam se kakve veze ima Peconi sa Happy TV. Kada odete na APR, vidite da je urednik Milomir Marić, a ovlašćeno lice Aleksandra Krstić. A kada na REM-u vidite ko je vlasnik to je Kanal 1 d.o.o. i Videogram d.o.o. Beograd. Na APR-u Predrag Ranković Peconi u APR-u nije vlasnik ni Kanal 1 d.o.o, niti Videograd d.o.o. - rekao je Zlatanović i dodaje da je to jako sumnjivo, ali da ga pre svega zanima zašto TV Happy blokira video snimke koji u naslovu imaju Peconijevo ime.

Navodi da je zvao Milomira Marića, a da mu je ovaj prekinuo vezu čim je čuo ime Peconija, dok je do tog momenta uljudno razgovarao.

- Čovek se promenio za 180 stepeni, od jednog pristojnog gospodina, do glasa jednog uplašenog deteta koje je čulo ono što ne sme da čuje. Firma NIBRS d.o.o, koja je vlasnik SRBIN.info medijske kuće, čelnicima Hepija je uputila mejl pred tužbu na koji još nisu dobili odgovor i ako do toga ne dođe - onda će podneti tužbu zbog krađe autorskih prava.

Zlatanović smatra da ovo može biti i udar režima na SRBIN.info i na slobodne medije, jer je SRBIN.info veoma kritičan prema režimu Aleksandra Vučića.

- Ljudi iz režima su u par navrata pokušali da nas kupe i to su bile dobronamerne pretnje. Poručujem im da se niko iz SRBIN.info ne boji, tražimo svoja prava i da se poštuju zakoni u ovoj zemlji.''

Zlatanović kaže da ovaj portal trpi posledice zbog ove blokade, te da im je na Jutjubu zbog toga smanjen broj pregleda, a samim tim i zarada.

Zbog svega ovoga najavljuje protest u ulici Aleksandra Dubčeka, ispred Happy TV, u petak od 18 časova.

- Svi ste pozvani koji ste naši gledaoci, ali i oni kojima je stalo do slobode medija. Pozivam i čelnike opozicionih partija, SRBIN.info je njima uvek davao prostora i idalje će im davati. Pozivam i sve svoje goste, koje sam intervjuisao, voleo bih da dođu. Značila bi mi podrška, a i značilo bi mi da pošaljemo jasnu poruku da u Srbiji kada su u pitanju mediji mora da se poštuje zakon i da se zna neki red, a ne onako kako nekome dune - istakao je Zlatanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati