Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 05. 2023. 08:15 63

Ministar: Gašenje Pink i Happy traži beščasna i lešinarska opozicija

Veliki broj građana izašao je na ulicu u ponedeljak, kada je organizovan miran skup "Srbija protiv nasilja". Tada je iznet niz zahteva pred vlast, a jedan od njih ticao se ukidanja nacionalne frekvencije televizijama Pink i Happy, koje u svojim programima promovišu osuđenike, starlete, plasiraju govor mržnje... I taj zahtev je toliko pogodio ministra informisanja i telekomunikacija Mihaila Jovanovića, koji se obrušio na opoziciju.

Obratio se javnosti Jovanović putem društvenih mreža, gde je za opoziciju napisao da je "beščasna i lešinarska".

- Kao ministar informisanja i telekomunikacija dužan sam da reagujem i osudim zahtev opozicije koja traži zabranu jednog medija, zato što to predstavlja udarac na slobodu govora koja se smatra neizostavnim temeljom svakog demokratskog društva. Ono što me posebno brine u ovoj situaciji je izostanak bilo kakve reakcije novinarskih i medijskih udruženja, nevladinih organizacija koje se bave slobodom medija, kao i sindikata novinara - počeo je Jovanović.

- Nema demokratskog društva bez slobodnih i nezavisnih medija, slobodni da sami određuju sopstvenu uređivačku politiku. Ovo nije pitanje ličnog izbora da li se vama neki medij sviđa ili ne, nego je fundamentalno pitanje da svaki medij ima pravo na rad, sve dok poštuje zakone ove zemlje i novinarske profesije.

A onda se i obrušio na opoziciju.

- Takođe, dižem svoj glas i zbog novinara i svih zaposlenih na televiziji, jer se gašenjem medija ugrožava njihova egzistencija. Neverovatno je da zahtevi za gašenje TV Pink i TV Happy dolaze od onih kojima su puna usta slobode medija i demokratije - naveo je Jovanović i zaključio:

- Najoštrije osuđujem političko lešinarstvo i beščašće opozicije koje je prevazišlo sve nama poznate granice. Tragedije koje su se desile u našoj zemlji u toku prošle nedelje ostaviće neizbrisiv trag na sve nas, i upravo zato mi je neverovatno da se takve tragedije koriste za političke obračune i političke proteste - završio je svoje izlaganje ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 63

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati