Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 09. 2020. 21:20 3

"Vučiću, zbog tvog projekta u Boru osećamo posledice"

"Aleksandre Vučiću, niste kao predsednik Vlade Republike Srbije želeli ni da pogledate laboratorijske analize teških metala u krvi radnika RTB Bor. Ne, vaš projekat je morao da radi. Danas osećamo prave posledice toga i tek ćemo", napisala je na Tviteru Irena Živković, članica Predsedništva Stranke slobode i pravde i predsednica SSP u Boru.

Građani Bora mesecima se guše u dimu, koji dolazi iz pogona topionice kineske kompanije "Ziđin". Međutim, čini se da vlast mnogo ne mari za zdravlje Borana, jednostavno bitnije je da inostrana kompanije bude zadovoljna. A građani? Ma, ko mari za njih.

Da je tako, najbolje govore reči Irene Živković, koja je na Tviteru istakla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio upozoravan sa čime se sve suočavaju Borani, međutim on za to nije mario. Poslovi sa kineskom kompanijom "Ziđin Kuper" bili su bitniji.

- Aleksandre Vučiću, niste kao premijer želeli ni da pogledate laboratorijske nalaze teških metala u krvi radnika RTB, koje sam lično 2015. godine donela u Skupštinu. Ne, vaš projekat je morao da radi. Danas osećamo posledice toga i tek ćemo - navela je Irena Živković.

I to nije bilo sve, već je navela da je Vučić bio nem na pisma i apele radnika.

- Aleksandre Vučiću, kao tadašnji predsednik Vlade niste se osvrnuli ni na pismo koje su vam poslali inženjeri iz same uprave RTB Bor. Njima ste, zajedno sa Spaskovskim, podelili otkaze, a samo su branili zdravlje Borana, državnu imovinu, bezbednost radnika - istakla je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati