Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 09. 2020. 13:28 45

DIKTATURA UŽIVO "Ja danas pričam, ne može ni Stefanović, ni Brnabić"

"Ja, ja, ja, opet, ja, pa ja, i opet ja. Mene, samo mene i isključivo mene da pitate za sve šta vas zanima, jer ja se pitam i odlučujem o svemu". Koju drugu poruku su građani Srbije i politički partneri moglu da dobiju nakon izjave Aleksandra Vučića da on danas odgovara na pitanja novinara, a ne ni Nebojša Stefanović niti Ana Brnabić.

Nije se predsednik Srbije malo zaneo, on je zaista rekao ono što jeste i kako jeste - šef svih šefova i pita se za sve.

Dakle, novinar N1 pokušao je danas u Makišu, nakon velike policijske svečanosti u Nastavnom centru, da postavi pitanje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću (čiji resor danas slavi prijem novih policajaca) i premijerki Ani Brnabić, ali vrhovni komandant to nije dozvolio. 

- Samo ja danas odgovaram. Njih pitajte sutra i prekosutra kad ja budem u Turskoj. 

U redu je, predsedniče, ima Vas na televiziji toliko da nekima pripadne muka. Dajte i drugima koji minut na televiziji, da nešto kažu pa nek se preznojavaju ili "detoniraju" koliko hoće. 

Kako N1 piše, novinar je Vučiću zahvalio i rekao da onda nema pitanja, a predsednik se nadovezao:

- Jeste li primetili narode, oni mene više nemaju šta ni da pitaju. Zato što svaki put sve neistine i sve drugo što je plasirano u tim medijima rasturim u paramparčad - kaže on samouvereno.

Podsetimo, već tokom konferencije je Vučić komentarisao rad medija, nakon što su mediji preneli tekst iz u kojem NIN-a u kojem je članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić izjavila da Savet prikuplja dokumentaciju o bivšim kombinatima u Vojvodini i da "ko god dođe od vojvođanskih paora svi govore da je Andrej (Vučić) glavni u kupovini zemljišta i da sve ide preko njega".

- Moj brat nema plac ni od jednog ara nigde u Vojvodini. Molim da me lažovi sa N1, NIN, Vremena, svi zajedno, odvedu na plac moga brata bilo gde u Vojvodini. Naravno da me nigde neće odvesti, jer to ne postoji nigde - rekao je Vučić.

Ne postoji ni strah u Srbiji, ni siromaštvo, ni beznađe, ni cenzura, ni diktatura. I predsednik mora da ide kod Erdogana po još lekcija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 45

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati