Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

24. 09. 2020. 10:57 7

"Vlast radi u korist pljačke, sve ide preko Andreja Vučića"

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić izjavila je da Savet prikuplja dokumentaciju o bivšim kombinatima u Vojvodini i da "ko god dođe od vojvođanskih paora svi govore da je Andrej Vučić glavni u kupovini zemljišta i da sve ide preko njega".

- Mi to još nismo dokumentovali. Institucije odbijaju da sarađuju, ne daju nam dokumenta i to ukazuje na potpuni izostanak borbe protiv korupcije od strane vlasti u korist otvorene sistemske pljačke - rekla je Vasilić za novi NIN.

Govoreći o korupciji, ona je navela da su direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić i ministarka pravde Nela Kuburović, od koje borba protiv korupcije treba da krene, partijski drugovi.

- Eto vam odgovora na pitanje kako je suprug ministarke pravde Nele Kuburović zaradio 28 miliona evra na poslovima s državom, samo tri miliona u aprilu, u jeku pandemije, a da ona nije osuđena zbog korupcije - rekla je Vasilić.

Kako je navela, "kad god se sumnja na korupciju, sagledavate da li postoje povezana lica".

- Da li mislite da ministarka pravde Kuburović i njen suprug, inače brate Darije Kisić, doktorke iz Kriznog štaba, nisu povezani? Da ona ne koristi pare koje prima njen muž? Naravno, koristi - rekla je Vasilić.

Govoreći o Telekomu Vasilić je istakla da "nikada nije bio u privatnoj svojini i svi poslovi koje obavlja moraju biti transparentni". Na pitanja šta je sporno oko izveštaja o Telekomu, ona je rekla da "postoje osnovi sumnje za korupciju".

- Utvrdila sam da je 37 miliona ugovoreno za saradnju Telekoma sa firmom za investiciona ulaganja i da će ona biti isključiv partner Telekoma - navele je Vasilić.

Ona je kazala da pritisci na Savet idu toliko daleko da mu onemogućavaju rad.

- Vlast ili organizacije bliske vlasti umešane su u svaku ozbiljniju korupciju. I zato opstruišu naš rad - rekla je Vasilić .

Ona je rekla i da "predlog ministarke Zorane Mihajlović da se pokrene procedura za razrešenje Saveta u stvari samo upućuje na to da gospođa ministarka kritikuje Vladu, organ u kome radi, da je nedovoljno efikasna i da im treba pomoć, iako ne kaže kakva".

- Slažem se sa njom da Vlada ne radi dobro, odnosno da je neefikasna i neuspešna, međutim problem je što se ministarka očigledno plaši da to javno kaže, pa prebacuje odgovornost na Savet - kazala je Vasilić.

Vasilić je ukazala da "možete Vi, gospođo, menjati članove Saveta, rasformisati Savet, možete uraditi sve što želite, pošto, kako Vi kažete, imate većinu, ali to Vam neće napraviti zemlju bez korupcije i zemlju vladavine prava i slobodnih institucija".

- Morate menjati sistem, sebe i ostale članove Vlade - naglasila je Vasilić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati