Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 09. 2020. 23:02 4

"U kakvom su odnosu Galens i novi načelnik PU Novi Sad?"

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković uputio je danas otvoreno pismo direktoru policije Vladimiru Rebiću u kojem ga je optužio da je imenovanjem Slobodana Malešića za novog načelnika policije u Novom Sadu zapravo obezbedio "ličnog načelnika" policije za kompaniju Galens i njenog vlasnika Nebojšu Petrića.

- Predlažem da se ova odluka preispita i da se u što kraćem roku predloži profesionalno i održivo rešenje - naveo je Novaković u pisanoj izjavi.

On je ocenio da je najveći problem kriminala u Novom Sadu sprega Andreja Vučića i Miloša Vučevića sa kompanijom Galens i da je imenovanjem Malešića za načelnika policije stvorena policijska zaštita za projekat Novi Sad na vodi.

- Jedan od vlasnika kompanije Galens Nebojša Petrić i novi načelnik policije Slobodan Malešić se poznaju još iz rodnog Prijepolja i u lično su dobrim odnosima. Dakle, Nebojša Petrić i kompanija Galens su dobili svog ličnog načelnika policije. Ovim je stvorena policijska zaštita za realizaciju projekta "Novi Sad na vodi" u kom dominantnu korumptivnu ulogu ima upravo Galens - naveo je Novaković.

Dodao je da problem nije u tome što su Petrić i Malešić iz istog mesta, nego činjenica da se dugo i dobro poznaju i da taj odnos ne može imati onu vrstu profesionalne distance koju posao načelnika policije podrazumeva.

Dodao je da je u svojoj profesionalnoj karijeri imao čast da sarađuje sa Marinkom Kresojom, Nikolom Brkićem, Đorđem Ostojićem, Miladinom Kostreševićem i Stevanom Krstićem i da su svi oni odreda kao načelnici pokazali izuzetne lične i profesionalne kvalitete, a svojim obrazovanjem i profesionalnim napredovanjem bili su isključivo vezani za Novi Sad.

- Dolaskom SNS-a na vlast prvo je u Novi Sad sa Vračara na predlog Dijane Hrkalović došao Siniša Radaković, potom je iz Subotice vraćen Milorad Šušnjić, a sada iz uprave policije dolazi Slobodan Malešić. Da li je moguće da u Novom Sadu ne postoji niko ko bi mogao biti načelnik policije? Kako vas nije sramota da tako omalovažavate, potcenjujete i vređate profesionalce zaposlene u Policijskoj upravi Novi Sad - rekao je Novaković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati