Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 09. 2020. 15:27 1

"Nema novih američkih investicija, ako se ovo ne spreči, za 50 godina nas neće biti"

Nema nikakvih novih američkih investicija u Srbiju. Svi koji drugačije tvrde obmanjuju narod - saopštili su iz Stranke slobode i pravde.

- Otvaranje kancelarije američkog Fonda za razvoj (DFC) znači da će se SAD Srbiji odobriti više milijardi kredita kojima ćemo američkim građevinskim kompanijama platiti radove na izgradnji infrastrukture. A krediti nisu investicjje. Investicija znači da neko ulaže novac u posao, koji treba da mu povrati ulaganje i da zaradi. Ovde nema ništa od toga - navedeno je u saopštenju.

 

Kako su dodali, Srbija će se zaduziti 3,7 milijardi dolara da bi se Priština auto - putem, a Albanija železničkom prugom povezale sa Evropom.

- Dakle, svako srpsko domaćinstvo će se za projekat povezivanje Albanaca sa Evropom zadužiti 1.500 EUR. Ako je u interesu SAD da se Albanija poveže sa Evropom i da njihove firme grade u regionu, neka SAD finansiraju gradnju, a zauzvrat će dobiti koncesiju za tu deonicu. Jedino je takav aranžman fer, jer Srbija nema nikakav interes da se dodatno zadužuje za te namene. Nema nikakve razlike između ovog posla sa Amerikom i istih takvih koje smo potpisali sa Kinom u vrednosti od 7,3 milijarde evra. Samo od ove dve zemlje ćemo uzeti kredite vredne 11 milijardi evra, plus milijarda od prijatelja iz Emirata, 1,2 milijarde od Erdogana, plus hartije od vrednosti koje država izdaje - navedeno je. 

- Dug Srbije koji je 2012. godine iznosio 35 milijardi evra Vučić će uvećati za dodatnih 15 milijardi evra. Srbija će se uskoro naći u situaciji da ne može da vraća kredite. Tada će nam se "investitori" obratiti sa zahtevom da im umesto para damo EPS, namensku industriju, Telekom, reke, rudnike, zemljište... Ako se ovaj scenario ne spreči, za 50 godina nas definitivno više neće biti - navela je SSP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati