Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 09. 2020. 13:21 4

SAMO U SRBIJI Iseljavaju porodicu iz objekta koji ne postoji!

Našem aktivisti Vojislavu Vuksanoviću i njegovoj porodici ponovo je zakazano iseljenje iz objekta koji ne postoji - saopštila je danas organizacija "Za krov nad glavom".

Kako se navodi, izvršiteljka Mirjana Dimitrijević zakazala je iseljenje porodici Vuksanović za 30. septembar, a u zaključku je navela da će na samom izvršenju prisustvovati i veštaci građevinske i geodetske struke sa ciljem da pomognu identifikaciji predmeta izvršenja.

- Nekoliko veštačenja sudskih veštaka već postoji, jedno u kome je navedeno da se objekat koji se nalazi na navedenoj adresi ne može identifikovati sa onim iz sudske presude, a i veštačenje iz koga se vidi da je predmet sudske presude, objekat od 66 kvadrata, srušen - stoji u saopštenju.

Iz "Za krov nad glavom" su objasnili da je dodatni problem i što se na adresi nalazi više objekata i stambenih jednica, dok u presudi nije precizirano koji od tih je predmet izvršenja.

- Takođe, na osnovu uvida u zemljišne knjige se vidi da ni jedan od objekata nije upisan kao kuća, kako se navodi u presudi, već zgrade. Prethodni pokušaj izvršenja bio je 20. marta 2019 godine i tada je izvršiteljka odustala jer se na licu mesta nisu pristupili izvršni poverioci. U zaključku je tada napisala da nema zakonskih uslova da izvrši presudu, jer se nisu pojavili izvršni poverioci koji treba da preuzmu nepokretnost - navodi organizacija.

Oni su istakli da je porodica Vuksanović na ovaj način godinama izložena maltretiranju, neizvesnosti i stresu, jer presuda ne može da se izvrši, a poverioci koriste javne izvršitelje kako bi vršili pritisak u njihovu korist.

"Za krov nad glavom" poziva medije, organizacije iz oblasti zaštite ljudskih prava, kao i one koji se bave praćenjem rada javnih izvršitelja, da se pojave na zakazanom iseljenju kako bi na licu mesta 30.09. u 12 časova, videli na koji način izvršiteljka pokušava da sprovede neizvršivu sudsku presudu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati