Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Južne vesti ]

15. 09. 2020. 15:54 4

Doktor sa dve specijalizacije smenjen, kolege kažu - umešana politika

Iz Vlade Srbije su presekli - doktor Milan Lazarević više neće biti član Upravnog odbora Instituta u Niškoj Banji. Iako kolege za njega tvrde da je vrh lekarske struke u Nišu, a na njegovo mesto postavljen je direktor niške Hitne pomoći Slavoljub Živadinović, koji, kako kaže, rešenje o izboru čeka da mu stigne poštom.

Vlada Srbije je rešenjem koje je potpisala premijerka Ana Brnabić odlučila je da doktor Milan Lazarević više ne bude u Upravnom odboru Instituta u Niškoj Banji, iako u svojoj biografiji ima dve specijalizacije i, prema tvrdnji kolega, važi za vrh lekarske struke u Kliničkom centru Niš, pišu Južne vesti.

Šahovske kombinatorike, kako je ovu smenu nazvao direktor kardiohirurgije Dragan Milić, po kojima je bez obrazloženja smenjen Lazarević, podsećaju ga na divlji zapad.

Kako za smenu doktora Lazarevića nedostaje obrazloženje, ukazuje dr Dragan Milić kome je nerazumljivo kako je odluka za smenu pala na lekara sa dva specijalizacije.

- Znam koliko je stručan i kvalitetan i ne mogu da razumem koji su to principi i šahovske kombinatorike. Da li je u pitanju struka ili nešto drugo, način na koji je smenjen podseća na divlji zapad jer nema obrazloženja, a nema ni razloga za njegovu smenu - kaže Milić.

U donošenje odluka o smeni, dodaje Milić, nema mesta politici i tim šahovskim kombinatorikama.

- Ovo je nedopustivo za zdravstvene ustanove gde odluke treba da donose najstručniji ljudi, jer od toga zavise životi. Tu politika i šahovske kombinatorike ne bi smele da se mešaju - smatra direktor Milić.

Da je postavljen za novog člana Upravnog odbora, Slavoljub Živadinović još zvanično ne zna, te nije hteo da komentariše odluku dok mu rešenje ne stigne na kućnu adresu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati