Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

14. 08. 2020. 15:29 3

"Sve subvencije poljoprivredi kontroliše lobi SNS"

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović izjavio je danas da sve vrste subvencija domaćoj poljoprivredi kontroliše, i o njima odlučuje, lobi Srpske napredne stranke (SNS), njihovih finansijera i onih koji imaju korist od njih.

- Ljudi koji nisu spremni da se bave politikom ili neće da se bave politikom nemaju podršku države i to je ono na šta se mora hitno reagovati - kazao je Bulatović.

On je u video obraćanju putem Fejsbuk stranice SSP kazao da je jedini način da se to prekine smena vlasti i uvodjenje kontrolisanih subvencija čime bi se sprečile malverzacije, a svi imali podjednaka prava na njih.

Istakao je da je govedarstvo ozbiljan problem domaće poljoprivrede.

- Poljoprivrednici ne znaju šta će sa govedima, a resorni ministar Branislav Nedimović nema rešenje - naveo je.

Po njegovom mišljenju, rešenje je u preradi mesa, odnosno, moguće je iznaći klanice da prerade meso za naše tržište i naći načine kako da se to meso proda.

- To postaje ozbiljan problem, mesare neće da ih kupuju, pa bi država trebalo da pritekne u pomoć - kazao je.

Naveo je da se proizvođačima ne isplati da prodaju meso po ceni koju im nude mesari, pa bi, kako smatra, država trebalo da omogući da po toj ceni prodaju meso, a da im na nju doda subvencije.

On je naveo da ministar poljoprivrede Nedimović ide po Srbiji i priča da su lepo rodili paradajz, šljive, višnje, i da poljoprivrednici imaju zaradu, dok oni istovremeno bacaju paradajz zbog niske otkupne cene, a šljive ne mogu da prodaju po ceni koja se nudi - i do 10 dinara po kilogramu, pa od nje prave rakiju.

- Redovne subvencije kasne, posebno u preradi mleka. Nema dodatnih subvencija, to je ono što je najgore. Nemamo zaštitnu cenu žitarica...Još malo ćemo imati vršidbu soje i kukuruza, mi i dalje ne znamo koja je cena kukuruza - rekao je Bulatović.

Kako je rekao, država će sve da uradi samo neće da nađje pravo rešenje kako da se pomogne paorima, kako da plasiraju svoju robu i da budu plaćeni bar približno koliko su plaćeni poljoprivrednici u Evropi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati