Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

10. 08. 2020. 16:25 3

Hoćemo li dočekati? "Do Novog Sada vozom za pola sata"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je na sastanku sa direktorima železničkih preduzeća da će se po završetku modernizacije pruge Beograd - Novi Sad od sledeće godine na jesen ta deonica prelaziti za manje od pola sata, saopšteno je iz tog Ministarstva.

Na sastanku sa direktorima "Infrastruktura železnica Srbije" Nebojšom Šurlanom i "Srbija voza" Jugoslavom Jovićem je bilo reči o modernizaciji brze pruge Beograd-Budimpešta, o početku izgradnje deonice Novi Sad - Subotica, ali i poslovanju ovih preduzeća u vreme trajanja epidemije, kao i definisanju i rešavanju problema u skladu sa trenutnom finansijskom situacijom.

- Reč je o najvećem projektu ne samo u Srbiji, već u jugoistočnoj Evropi, Ministarstvo će, kao i do sada, biti tu da pruži svu podršku i pomoć da realizacija teče po ugovorenoj dinamici - istakla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, očekuje se da u prvoj polovini sledeće godine započne izgradnja i treće deonice brze pruge, od Novog Sada do Subotice, a da se uporedo izvode i radovi na rekonstrukciji regionalnih pruga.

Ona je istakla da je važno što se svi veliki projekti realizuju uprkos aktuelnoj situaciji, jer će to doprineti održanju domaće ekonomije i privrednog rasta.

Direktori železničkih preduzeća su ukazali i na izazove sa kojima se susreću, posebno kada je reč o smanjenim prihodima od putničkog saobraćaja na železnici, ali je konstatovano da je, uprkos kriznoj situaciji koja je pogodila ceo svet, važno da se održi nivo aktivnosti i likvidnost preduzeća, u čemu će država pomoći.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati