Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 08. 2020. 18:04 11

Bahati direktor "Namenske" šalje radnike kući, a milione ulaže u bazen

Kontroverzni direktor fabrike oružja "Milan Blagojević - Namenska" u Lučanima Radoš Milovanović šalje kući radnike pod izgovorom da će zbog ekonomske situacije prouzrokovane koronavirusom nekima od njih smanjiti platu, dok će neke poslati na prinudni odmor, a potom i na "neplaćeno". Radi se o istim onim radnicima koji su ga zdušno podržavali ispred suda u Ivanjici na suđenju povodom smrti mladića Milomira Milivojevića, koji je poginuo na radnom mestu u ovoj fabrici. Za to vreme, prema pisanju loklanih medija, Milovanović ulaže 250 miliona dinara za rekonstrukciju bazena.

Kao i svuda u unutrašnjosti Srbije, radnici u Lučanima su obespravljeni, ucenjeni i moraju da se ponižavaju do te mere da se "spontano" okupljaju ispred suda kako bi tapšali i pružali podršku direktoru, a zviždali porodici poginulog kolege Milivojevića, koji je život izgubio usled eksplozije zbog sumnje da nije bio dovoljno zaštićen na radu.

Tom prilikom su morali da "progutaju žabu" i urade nešto nečovečanski kako bi ostali na poslu, a nekoliko meseci kasnije, direktor Radoš Milovanović "odužio" im se nečim što liči na poluotkaze.

Oko 150 radnika "MB Namenska" moraće na prinudni odmor, a potom i na neplaćeno zbog, kako kažu čelnici fabrike, nepovoljne ekonomske situacije usled koronavirusa. Nekima će biti i smanjene plate.

Milovanović je utorak 4. avgusta izdao saopšenje radnicima u kojem ih podseća da zbog pandemije fabrika nije radila od 30. marta do 4. aprila, a da su od 14. do 27. marta pojedine radne celine radile sa smanjenim brojem radnika, i da zbog toga preduzeće ne samo u tom, nego i u ovom periodu ostvaruje daleko manje prihode.

Sve bi to bilo u redu da nije pre nekoliko dana obelodanjena informacija da je za rekonstrukciju bazena u Lučanima izdvojeno čak 250 miliona dinara, prenosi "Ozonpress".

Samim tim, postavlja se pitanje kako je moguće da za takav projekat, naročito sada kada je zbog virusa rizično kupati se na bazenima, ima novca, dok za plate radnika, pa čak ni onih najvernijih, nema.

Bazen je počeo sa radom 1. avgusta, a nalazi se u centru grada, preko puta stadiona FK Mladost, u čijem produžetku je fabrika “MB Namenska”.

Veliki bazen za odrasle i mali za decu, reprezentativni restoran sa baštom i sav ostali prateći sadržaj nedavno su rekonstruisani, a adaptaciju je platio upravo direktor "Namenske" Radoš Milovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati