Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

02. 08. 2020. 13:54 11

Brnabić o pilotskom znaku Vulinu: Ne dodeljujem ja

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, izjavila je danas da ona nije "prava adresa" za odgovor na pitanje o tome da li je ministar odbrane Aleksandar Vulin zaslužio da mu povodom Dana roda avijacije, bude dodeljen počasni letački znak. Ona je ocenila i da je Srbija prvu polovinu godine završila sa padom BDP-a od 0,9 odsto što je po njenim rečima, fantastičan rezultat u uslovima "najveće ekonomske krize koju svet pamti".

Upitana zbog čega je Vulinu dodeljeno to priznanje, iako nije služio pun vojni rok i zašto se nastavlja sa praksom po kojoj je i Draganu Šutanovcu dodeljen pilotski znak dok je bio ministar odbrane, premijerka je rekla da odgovor na to pitanje treba tražiti od stručnih ljudi iz Vojske Srbije.

- Manje sam nego stručna što se tiče vojnih stvari, tako da nisam prava adresa za odgovor na to pitanje. Morate da pitate ljude iz Vojske koji su stručniji od mene - rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Predstavljajući makroekonomske pokazatelje u Srbiji, ona je rekla da su rezultati "mnogo bolji nego što smo očekivali".

- U izuzetno teškim okolnostima kada u dvocifrenim procentima padaju i najjače ekonomije u svetu, mi smo u junu imali blagi rast od 0,1 odsto. To je velika stvar i zato sam danas želela da čestitam i građanima i svim privrednicima i da ih zamolimo da nastavimo da se borimo kao do sada - kazala je Brnabić.


Ocenila je i da Srbija ima stabilan broj zaposlenih uprkos ekonomoskoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, navodeći da je u odnosu na drugi kvartal 2019. godine, u prvom kvartalu ove godine broj zaposlenih veći za 1,6 odsto. 

Najavila je i da će u septembru i oktobru biti postavljeni kameni temeljci za još nekoliko "važnih pogona" za ekonomiju Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati